Adventi Forgatag

Nagy álmok, nagy lehetőségek, Nagykanizsa

Időpont

2016. november 27 - december 18.

Helyszín

Nagykanizsa
Erzsébet tér és környéke

Tisztelt Kanizsai Polgárok!

Közeledünk az Advent időszakához és a Karácsonyhoz. Ilyenkor összegződik mindannyiunkban az egész évben elvégzett munka, a megtett út eredményei, és különösen fontossá lesz számunkra a közösségben való feloldódás, az együtt eltölthető ünnepi idő és a mások felé nyújtott kéz, a segítségnyújtás őszinte öröme.

Ezért is tartjuk különösen fontosnak, hogy olyan lehetőségeket teremtsünk ebben az időszakban, melynek köszönhetően városunk és a térség polgárai, a családok és az itt élők közössége egyaránt valódi meghittségben, együttlétben élheti meg az ünnepet.

Advent és Karácsony idején az elmúlt években már megismert módon, sőt, talán kicsit még színesebb programkínálattal és számos kikapcsolódási lehetőséggel várjuk Önöket és családtagjaikat a város főterén, az Erzsébet téren. Az idei esztendőben is műjégpálya és élő Betlehem várja a legkisebbeket, de lehet majd pónilovazni, körhintázni, míg a szülők és nagyszülők egy pohár forró tea vagy forralt bor mellett hallgathatják az Adventi Forgatag fellépőit, jazzt, gospelt, pánsípot és énekszót, vagy meglephetik szeretteiket az adventi kézműves vásár portékáival. Vasárnaponként pedig szeretettel várjuk Önöket a már hagyományos gyertyagyújtásra.

Ugyanakkor Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő úr kezdeményezésére egy kiemelten fontos jótékonysági akcióhoz való csatlakozásra hívjuk Önöket, mely EGY DOBOZNYI SZERETET címmel került meghirdetésre.

Az EGY DOBOZNYI SZERETET jótékonysági akció és az Adventi Forgatag programjainak részleteiről e felületen tájékozódhatnak, olvashatnak.

Ezúton kívánunk jó szórakozást és meghitt készülődést az ünnepre!


Cseresnyés Péter
államtitkár


Dénes Sándor
polgármester

Egy doboznyi szeretet

Jótékonysági akció

A napokban indult útjára az "Egy doboznyi szeretet" jótékonysági akció, mely kezdeményezés célja, hogy Nagykanizsa legyen az a vidéki város, amely szeretet-dobozaival a legtöbb rászoruló gyermek Karácsonyát teszi szebbé! Igazán szép dolgokat akkor tudunk elérni, ha közös összefogásban, közös cél érdekében - jelen esetben a rászoruló gyermekek megajándékozásával - mindannyian hozzátesszük azt, amit tudunk.

Az akció során a "Nyilas Misi pakkot kapott" akcióhoz hasonlóan, arra kérünk mindenkit, aki teheti, hogy töltsön meg egy-egy cipősdobozt apró ajándékokkal, s a kijelölt CsodaPontok valamelyikén adja át nekünk, hogy karitatív szervezetek segítségével eljuttassuk oda, ahol arra a legnagyobb szükség van.

Voltak már korábban is hasonló cipősdobozos kezdeményezések, de mégis, ez miben más? Abban, hogy ezt a gyűjtést egy komoly összefogás keretében képzeljük el, egyfajta mozgalommá szervezve, hogy egyesítsük erőinket, s ezáltal jóval több ajándékot tudjunk összegyűjteni, mint külön-külön!
A célok ismeretében tehát kérünk mindenkit, családokat, intézményeket, cégeket, üzleteket, hogy segítsék a gyűjtést, illetve további CsodaPontként csatlakozzanak az akcióhoz!

Hogy mit jelent CsodaPontként csatlakozni?

Keressük azokat a közösségeket, cégeket, intézményeket, akik vállalják, hogy saját környezetükben ők maguk is gyűjtik az akció ideje alatt a szeretet-dobozokat, azok mennyiségét saját célkitűzéseik szerint meghatározva.

KÖZÖSSÉG. SZERETET. ÖSSZEFOGÁS. Legyen Nagykanizsa az a vidéki város, amely szeretet-dobozaival a legtöbb rászoruló gyermek Karácsonyát teszi szebbé!


Hogy miként tölthetünk meg egy dobozt szeretettel?
1.

Ugye Neked is van otthon egy megfelelő állapotban lévő, üres cipősdobozod? Ha nincs, a családban biztosan találsz! Ha van, akkor készítsd elő, s találd ki, mi az, amit szívesen ajándékoznál egy rászoruló gyermeknek! Ha nem fér bele egy cipősdobozba, ne habozz, megtölthetsz akár többet is, örömmel fogadjuk!

Fontos már most eldöntened, hogy milyen nemű és korú gyermeknek szánod az ajándékot, mert ez máris befolyásolja a doboz tartalmát! Tehát, a gyermek kora és neme lesz a rendező elv! Az ajándék pedig lehet akár új, vagy használt, de természetesen jó állapotban lévő, amit te is szívesen kapnál!

Hogy mi minden lehet ez?

Adunk néhány TIPPET:

Könyvek, könyvecskék, kifestők, színes ceruzák, ceruzák, zsírkréták, iskolai eszközök, tanulást segítő eszközök, játékok (a világtó vagy hangot adó játékokhoz kérünk, tegyél extra elemet!), plüssállatok, babák, kisautók, óra, puzzle, kirakó, memóriajáték, logikai játék, építőjáték… és bármi további olyan játék, aminek egy gyermek örülhet!

Természetesen vannak olyan dolgok, amit kérünk, NE TEGYÉL A CIPŐSDOBOZBA!

Pl. Agressziót szülő játékokat (számítógépes játék, játék kard, játékkés, játék pisztoly), romlandó ételeket, gyümölcsöt, gyógyszereket, törékeny tárgyakat (vagy csak nagyon jól becsomagolva).

Igazán közvetlenné, személyessé teheted az ajándékot, ha teszel mellé egy üdvözlőlapot, képeslapot, vagy családi fotót néhány kedves sorral, jókívánsággal (Figyelem: a posta- vagy e-mail címed nem célszerű megadnod!)

2.

Ha kitaláltad, mi az, amit ajándékozni tudsz és szeretnél, töltsd meg vele a cipősdobozt!

3.

Az ajándékozni kívánt cipősdobozt csomagold be vidám hangulatú csomagolópapírral, (a tetejét és az alját is külön-külön, ami biztonsági átnézések miatt fontos), majd ragaszd le átlátszó ragasztószalaggal, vagy kösd át egy szalaggal, vagy zsineggel mint a postázandó csomagokat szokás!

4.

A dobozra jól látható helyre, olvashatóan írd fel, hogy milyen korosztályú lánynak/fiúnak szánod az ajándékot!

Pl.: 4-5 ÉVES KISLÁNY, vagy 9-10 ÉVES KISFIÚ

5.

Az elkészült ajándékcsomagot legkésőbb december 17-ig juttasd el a következő helyszínekre:

  • Nagykanizsa MJV Önkormányzata, Polgármesteri Kabinet (Nagykanizsa, Erzsébet tér 7.)
  • Református Parókia (Nagykanizsa, Kálvin tér 1.)
  • TourInform Iroda (Nagykanizsa, Erzsébet tér 21.)

vagy az akcióhoz csatlakozó intézményeknél, cégeknél, üzleteknél, irodáknál kijelölt SZERETET-DOBOZ CSODAPONTOK valamelyikébe! Ezek pontos címéről, nyitva tartásáról, illetve a helyi partnereink elérhetőségéről a KANIZSAFEST.HU/ADVENT honlapon vagy a +36 20 462 9390-es telefonszámon kaphatsz információt!

SAJTÓKÖZLEMÉNY

November 12-én, egy régi alapokon nyugvó, mégis új köntösben meghirdetett adventi jótékonysági akciót kezdeményezett Cseresnyés Péter, államtitkár, Nagykanizsa és térsége országgyűlési képviselője EGY DOBOZNYI SZERETET címmel. Az akció Nagykanizsa Megyei Jogú Várossal, a Nagykanizsai Református Egyházközséggel, a KULCS Egyesülettel, a Thúry Vitézlő Oskolával és Borsos Krisztinával (a Hidrofilt Kft. ügyvezető igazgatója, a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke és mindenekelőtt családanya) összefogásban valósul meg.

Közeledünk az Adventhez és a Karácsonyhoz, így a legtöbb emberben, családban, intézményben, cégvezetésben körvonalazódik, hogy valamilyen módon segíteni szeretne, így számos segítségnyújtó kezdeményezés indul ebben az időszakban, sokan próbálkoznak több-kevesebb sikerrel.

Az elmúlt évek során több olyan akcióval is találkozhattunk - a legfontosabb e tekintetben a Református Egyház nevéhez köthető „Nyilas Misi pakkot kapott” akció -, mely arra sarkallta a segíteni vágyókat, hogy egy cipősdobozba sűrítve, mint egyfajta eszenciát, állítsanak össze ajándékokat különböző korú gyerekek számára, ezzel is hozzájárulva az ünnep szebbé tételéhez.

„Engem két dolog ragadott meg ebben a jótékonysági akcióban, amellett, hogy egy igazi egyszerű ötletnek tartom, és amint tudjuk az egyszerű ötletek mindig a legjobbak.
Egyrészről, számomra ez az akció kifejezi a valódi polgári magatartásformát, melynek lényege, hogy egy közösség önakaratából segíti a tagjait.
Másrészről, a cipősdoboz mérete arra sarkall minket, hogy valóban átgondoljuk, mik azok az apró dolgok, melyekkel őszinte örömet okozhatunk egy gyermeknek. Egy dobozba koncentrálhatjuk az igazán fontos, akár mondanivalóval rendelkező tárgyakat, eszközöket, apró kedvességeket, mely minket is figyelmességre, átgondoltságra ösztökél. Így nem az ajándék nagysága, hanem azok kifejező ereje válik lényegessé, ami manapság nagyon ritka.” – emelte ki Cseresnyés Péter.

Elmondta továbbá – „Az EGY DOBOZNYI SZERETET jótékonysági akció keretében mi is cipősdobozban szeretnénk ajándékot gyűjteni különböző korosztályú gyerekeknek, azonban ezt egy valódi közösségként, a Kanizsán és a térségben élő emberek, intézmények, cégek közös cselekedeteként, egyfajta mozgalommá szervezve kívánjuk megtenni. Ezért is álltam e kezdeményezés élére, vállaltam a fővédnökséget, és ennek okán ülünk itt többen is a mai napon, akik útjára indítjuk ezt az akciót azzal a céllal, hogy napról-napra minél több olyan szervezetet, céget, intézményt, közösséget, családot tudjunk bevonni, akik maguk is gyűjtőpontként csatlakoznak hozzánk, így valóban széles körben elérve az itt élőket és itt működőket.”

Az összegyűjtött ajándékokat elsősorban a térségben élő gyermekekhez szeretnék eljuttatni, s ezen túl,– és ez a szervezők célkitűzése -, ha nagyon sok ajándék gyűlik össze, akkor a határon túli, kárpátaljai és erdélyi rászoruló gyermekek Karácsonyát szeretnék szebbé tenni egy-egy cipősdobozzal.

Létrejöttek az első Szeretet-Doboz CsodaPontok: Nagykanizsa Polgármesteri Kabinet, Református Parókia, Tourinform Iroda, ahol a felajánlott ajándékokat összegyűjtik. A később csatlakozó CsodaPontokról az érdeklődők a kanizsafest.hu/advent oldalon tájékozódhatnak. A további befogadóhelyek külön Szeretet-Doboz CsodaPont táblával is hirdetni, jelezni fogják, hogy csatlakoztak a kezdeményezéshez, és ők is gyűjtik a beérkező cipősdobozokat.

A szervezők VÁRJÁK további üzletek, cégek, intézmények, családok jelentkezését, akik vállalják, hogy az akció időtartama alatt, CsodaPontként ők is elősegítik a gyűjtést.

Az akció a mai naptól számítva december 17-ig tart.

HIDROFILT Vízkezelést Tervező és Kivitelező Kft.

Makatics Viktória, HR ügyintéző

8800 Nagykanizsa, Magyar utca 191.

Tel: +36 93 510 552

Email: makatics.v@hidrofilt.hu

A szeretet-dobozok leadhatók:
hétfő-péntek: 08:00-16:00

Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.

Bognár Erika, nemzetközi és gazdasági ügyintéző

8800 Nagykanizsa, Garay u. 21.

Tel: +36 93 311 241

Email: bognar.erika@nagykanizsa.hu

A szeretet-dobozok leadhatók:
hétfő-csütörtök: 07:30-16:00, illetve péntek: 07:30-13:30

Kanizsa Médiaház Nonprofit Kft.

Kanizsa TV, Titkárság

8800 Nagykanizsa, Sugár út 8.

Tel: +36 93 787 050

Email: kanizsatv@kanizsatv.hu

Pannónia Cégcsoport

Plander Zsófia, projektmenedzser

8800 Nagykanizsa, Vár út 5.

Tel: +36 93 537-382

Email: zs.plander@netta-pannonia.hu

A szeretet-dobozok leadhatók az Ügyfélszolgálaton:
hétfő: 07:00–17:00, kedd 07:00–20:00, szerda 07:00-13:00, csütörtök-péntek 07:00-17:00

Nagykanizsai Városfejlesztő Kft.

Horváthné Várza Enikő, projektasszisztens

8800 Nagykanizsa, Erzsébet tér 20.

Tel: +36 20 428 1397

Email: horvath.eniko@nagykanizsa.hu

A szeretet-dobozok leadhatók:
hétfő-péntek: 08:00-16:00

Revital GYSE Szaküzlet

Szaküzlet

8800 Nagykanizsa, Eötvös tér 20/G.

Tel: +36-30 226 2354

Email: revitalbolt@upcmail.hu

A szeretet-dobozok leadhatók:
hétfő-péntek 08:30-17:00

Mobilbarlang

Mobilbarlang üzletek

8800 Nagykanizsa, Erzsébet tér (Rendőrséggel szemben) és Fő út (Ady utcai kereszteződéssel szemben)

Tel: +36 30 180 2200

Messenger: @mobilbarlang.nk

A szeretet-dobozok leadhatók:
hétfő-péntek 09:00–17:00, szombat 09:00-12:00

Jasmine Tatoo

Karda Jázmin

8800 Nagykanizsa, Erzsébet tér (Süni cuki mellett)

Tel: +36 20 5751 450

Messenger: @jazmiintattoo

A szeretet-dobozok leadhatók: telefonos egyeztetés alapján

Zsáner Bőrdíszmű

Üzletünkben

8800 Nagykanizsa, Király u. 34. (a RENDŐRSÉGGEL szemben)

Tel: +36 20 9717 353

A szeretet-dobozok leadhatók: hétfő-péntek 08:30-17:30, szombat 18:30-12:30

Info-Tech Digital Kft.

Hegedüs András, ügyvezető

8800 Nagykanizsa, Zrínyi M. u. 21.

Tel: +36 30 703 6795

Email: info@itdigital.hu

A szeretet-dobozok leadhatók:
hétfő-péntek 08:00–17:00, szombat 09:00-12:00

Balaton Nyomda Kft.

Tóth Enikő, ügyvezető

8800 Nagykanizsa, Csengery u. 9.

Tel: +36 30 500 0525

Email: info@balatonnyomda.hu

A szeretet-dobozok leadhatók:
hétfő-péntek 08:00–17:00, szombat 09:00-12:00

Mojito Szolárium & Speedfitness Stúdió

Munkatársaink várják üzletünkben

8800 Nagykanizsa, Zrínyi út 15. (Célpont Üzletház)

Tel: +36 30 633 6333

Email: mojitosun@chello.hu

A szeretet-dobozok leadhatók:
hétfő-szombatig 09:00–21:00

Extreme Smilling Műköröm Szalon

Kapcsolattartó: Gál Melinda

8800 Nagykanizsa, Király u. 20.

Tel: +36 30 352 8990

A szeretet-dobozok leadhatók:
telefonos egyeztetés alapján

Kölyök Bizi (Gyermek ruházati bolt)

Kapcsolattartó: Varga Tünde

8800 Nagykanizsa, Hevesi út (Rózsa u. 15.)

Tel: +36 30 827 1962

Email:nap@gylcomp.hu

A szeretet-dobozok leadhatók:
hétfő-péntek 09:00–17:00 szombat 09:00-12:00

VIA Kanizsa Városüzemeltető Nonprofit Zrt.

Ügyfélszolgálat

8800 Nagykanizsa, Zrínyi M. u. 33.

Tel: + 36 93 537 650

Email: via@nagykanizsa.hu

A szeretet-dobozok leadhatók:
hétfő-csütörtök 07:30-16:00, péntek 07:30-13:30

Belvárosi Cipőbolt

Munkatársaink várják üzletünkben

8800 Nagykanizsa, Fő út 5.

Tel: + 36 30 937 9716

Email: varia@metronet.hu

A szeretet-dobozok leadhatók:
hétfő-péntek 08:30-17:00, szombat 08:30-12:30

Judo Klub-Röntgen Kanizsa

Judo klub, Kapcsolattartó: Horváth Edina, Hóbár Péter

8800 Nagykanizsa Balatoni út 8.

Tel: Horváth Edina +36 20 267 5076, Hóbár Péter +36 70 314 7897

Facebook elérhetőség: facebook.com/nagykanizsaijudoklub

A szeretet-dobozok leadhatók:
hétfő-péntek 16:00–21:00

Gyöngyi-Boltja

Várjuk üzletünkben!

8852 Zákány, Május 1. u. 9.

A szeretet-dobozok leadhatók:
hétfő-péntek 06:30-17:00, szombat 06:30-12:30

M55 Bisztró

M55 Bisztró

8800 Nagykanizsa, Ady u. 5.

Tel: +36 93 315 126

Messenger: @m55bisztro

A szeretet-dobozok leadhatók az Ügyfélszolgálaton:
hétfő-csütörtök 10:00-22:00, péntek-szombat 10:00-23:30

Bonne Chance Restaurant és Hotel

Bonne Chance Restaurant és Hotel

8887 Bázakerettye, Fő u.72.

Tel: +36 93 348 051

Tel: +36 70 377 0885

E-mail: foglalas@bonnechance.hu

Nagykanizsai Gazdasági Ellátó Szervezet

Kurucz Renáta

8800 Nagykanizsa, Fő út 8.

Tel: +36 20 320 3994

A szeretet-dobozok leadhatók:
hétfő-kedd 7:30 - 16:00, szerda: 7:30 - 17:00, csütörtök: 7.30 - 16.00, péntek: 7.30 - 12.30

Belvárosi Látáscentrum Kft.

Szőke Szilvia, látszerész

8800 Nagykanizsa, Erzsébet tér 23.

Tel: +36 93 310 434

A szeretet-dobozok leadhatók:
hétfő-kedd 9:00–17:00, szerda 09:00–18:00, csütörtök 09:00–17:00, péntek 09:00–17:00, szombat 09:00–12:00

ÉdessÉgbolt - Zonka Házi Süteményei

Kapcsolattartó: Zonka

8800 Nagykanizsa, Erzsébet tér 20.

Tel: +30 693 1599

facebook.com/pg/edessegboltnagykanizsa, Messenger: @edessegboltnagykanizsa

A szeretet-dobozok leadhatók:
hétfő-péntek 10:00-18:00, illetve szombat 08:00-12:00

FiTTLESZ Mozgásközpont

Mozgásközpont

8800 Nagykanizsa, Zemplén Győző út 10.

Tel: +30 658 2072

https://www.facebook.com/fittlesz.nk, Email: info@fittlesz.hu

A szeretet-dobozok leadhatók:
hétfő-péntek 8:00-09:30, illetve 16:00-20:30, szombat 9:00-11:30

SINABRA Kft. (KANIZSAI MUSTÁR)

Szolnok Ferenc

8800 Nagykanizsa, Erzsébet tér 8.

A szeretet dobozok leadhatók a Nagykanizsai Tourinform Irodában (Nagykanizsa, Erzsébet tér 21.)

A szervezet adománnyal is hozzájárult a jótékonysági akció sikeréhez!

Kanizsa Rehab Nonprofit Kft.

Porta, Titkárság

8800 Nagykanizsa, Petőfi Sándor utca 5.

Tel: +36 93 509 740

A szeretet-dobozok leadhatók:
Hétfő–Péntek 07:00–17:00

Szent Kristóf Vendégház és Presszó

Presszó

8800 Nagykanizsa-Kisfakos, Damjanich u. 1./A

A szeretet-dobozok leadhatók:
hétfő–péntek 06:30–11:00, valamint 14:00-21:00 között

Gőbölös Fotó - Nagykanizsa

Gőbölös Fotó - üzlet

8800 Nagykanizsa, Ady u. 2.

Tel: +36 20 469 7046

Email: info@kanizsafoto.hu

A szeretet-dobozok leadhatók:
hétfő-péntek 08:30–17:00, szombat 09:00-12:00

Nagykanizsa MJV, Polgármesteri Kabinet

Pere Krisztina, PR-tevékenységek tervezéséért és szervezéséért felelős munkatárs

8800 Nagykanizsa, Erzsébet tér 7.

Tel: +36 20 462 9390

Email: pere.krisztina@nagykanizsa.hu

Nagykanizsai Református Parókia

Gaál Éva, a Nagykanizsai Református Szeretetszolgálat vezetője

8800 Nagykanizsa, Kálvin tér 1.

Tel: +36 20 6626 452

KULCS Egyesület

Héhl Gina, alelnök

8800 Nagykanizsa, Kiráy u. 39/A.

Tel: +36 20 40 40 420

Üzenet: www.facebook.com/KulcsEgyesulet

Thúry Vitézlő Oskola

Vörös András, vezető

8800 Nagykanizsa, Thúry Barlang.

Tel: +36 30 474 8594

Email: thuryvitezlooskola@gmail.com

Eraklin Táncklub Egyesület

Lekszikov Csaba, elnök

8800 Nagykanizsa, Ady u. 1. II. emelet (írószerbolt és BÁV zálogház közötti kapualj)

Tel: +36 20 5300 650

Email: eraklintancklub@gmail.com

Demokratikus Roma Vezetők Szövetsége

DRVSZ Iroda

8800 Nagykanizsa, Zrínyi M. u. 42.

Tel: +36 93 311 550

Email: drvsz2002@gmail.com

A szeretet-dobozok leadhatók:
hétfő-péntek 08:00-16:00 óra között

Mit tehetnék érted? karitatív ifjúsági közösség

Nikolics Zsanna

8800 Nagykanizsa, Ady utca 7. Honvéd Kaszinóért Alapítvány - Nagykanizsa

Tel: +36 30 948 5828

Email: mittehetnek.nk@gmail.com

Zala Megyei Cigány Civil Szervezet

Szolnok Ferenc, elnök

8476 Bocska, Ady u. 74

A szeretet dobozok leadhatók a Nagykanizsai Tourinform Irodában (Nagykanizsa, Erzsébet tér 21.)

A szervezet adománnyal is hozzájárult a jótékonysági akció sikeréhez!

Battyány Lajos Gimnázium

Titkárság

8800 Nagykanizsa, Rozgonyi u. 23.

Tel: +36 30 692 1409

Email: blgkanizsa@blg.hu

Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampusz

Kommunikációs és Karrier Iroda

8800 Nagykanizsa, Zrínyi Miklós u. 18.

Tel: +36 30 958 3006

Email: pr@uni-pen.hu

Kanizsai Dorottya Kórház

Rábavölgyi Hilda, titkárságvezető

8800 Nagykanizsa, Nagykanizsa Szekeres József u. 2-8.

Tel: +36 93 502-092

Email: titkarsag@nkkorhaz.hu

A szeretet-dobozok leadhatók a kórház bármely osztályának nővérpultjánál, vagy bármely szakrendelőben!

VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház

Kámánné Szép Terézia

8800 Nagykanizsa, Csengery u. 67.

Tel: +36 30 945 5598

A szeretet-dobozok leadhatók:hétfő-péntek 08:00-17:00 óra között

Dr. Mező Ferenc Gimnázium

Titkárság

8800 Nagykanizsa, Platán sor 3.

Tel: +36 30 636 1368

Email: admin@mfg.hu

Zrínyi Miklós-Bolyai János Általános Iskola közössége

Zrínyi Miklós Ált. Isk., Titkárság

8800 Nagykanizsa, Zrínyi Miklós u. 38.

Tel: +36 30 693 2439

Email: iskola@zrinyink.hu

Hevesi Sándor Általános Iskola

Proszenyák Istvánné, iskolatitkár

8800 Nagykanizsa, Hevesi S. u. 2.

Tel: +36 30 631 5073

Email: hevesi@nagykanizsa.hu

Miklósfai Általános Iskola

Simon Gabriella, iskolatitkár

8800 Nagykanizsa, Iskola u. 10.

Tel: +36 30 400 5217

Email: miklosfa.isk@gmail.com

Palini Általános Iskola

Titkárság

Nagykanizsa, Alkotmány út 81.

Tel: +36 20 543 1517

Email: iskola@palinisk.sulimail.eu

Nagykanizsai Egyesített Bölcsőde

Belvárosi Bóbita Bölcsőde

8800 Nagykanizsa, Kisfaludy u. 19.

Tel: +36 93 516 840

Email: bobita@bolcsode-nagykanizsa.hu


Rózsa Bölcsőde

8800 Nagykanizsa, Rózsa u. 7/A.

Tel: +36 93 314 340

Email: rozsa@bolcsode-nagykanizsa.hu

Nagykanizsai Egyesített Óvoda

Nagykanizsa Központi Rózsa Óvoda székhely

Kapcsolattartó: Bagladi Mónika

8800 Nagykanizsa, Rózsa u. 7.

Tel: +36 30 978 7408

Email: kozpontiovi@z-net.hu


Attila Tagóvoda

Kapcsolattartó: Vizsy Lászlóné

8800 Nagykanizsa, Attila u. 7.

Tel: +36 30 318 1771

Email: attilaovoda@z-net.hu


Micimackó Tagóvoda

Kapcsolattartó: Dallos Erika

8800 Nagykanizsa, Szent Imre u. 14.

Tel: +36 30 636 1387

Email: macko@z-net.hu


Hevesi Tagóvoda

Kapcsolattartó: Gyarmatiné Sonkoly Erika

8800 Nagykanizsa, Rózsa u. 17/b.

Tel: +36 30 632 6982

Email: hevesi.ovoda@z-net.hu


Miklósfa Tagintézmény Ligetváros telephelye

Kapcsolattartó: Geröly Krisztina

8800 Nagykanizsa, Gárdonyi u. 10.

Tel: +36 30 515 8951

Email: mokalap@chello.hu


Pipitér Tagóvoda

Kapcsolattartó: Németh Zoltánné

8800 Nagykanizsa, Bajcsy Zs. E. u. 67.

Tel: +36 20 356 8330

Email: pipiter@z-net.hu


Kossuth Tagóvoda

Kapcsolattartó: Bebők Marianna

8800 Nagykanizsa, Kossuth tér 6.

Tel: +36 30 617 7620

Email: kossuthovi@z-net.hu

Kiskanizsai Általános Iskola

Titkárság, Fülöp Anita, iskolatitkár

8800 Nagykanizsa, Bajcsy Zs. E. u. 67.

Tel: +36 30 748 6199

Email: igh@aikk.sulinet.hu

A dobozok leadhatók: minden hétköznap 8.00- 16.00

Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény

Idősek Otthona-Gondozóháza

8800 Nagykanizsa, Teleki út 19/B.

Tel: +36 93 312 175

A szeretet-dobozok leadhatók a titkárságon és a nővérszobákban minden nap 8.00- 16.00


Idősek Klubja I.

Kapcsolattartó: Túri Tímea

8800 Nagykanizsa, Zrínyi utca 40.

Tel: +36 93 312 774

A szeretet-dobozok leadhatók Hétfőtől-Péntekig: 8.00-16.00 óráig Szombat-Vasárnap: 8.00-12.00 óráig


Idősek Klubja III.

Kapcsolattartó: Török Gáborné

8800 Nagykanizsa, Kodály Zoltán utca 10.

Tel: +36 93 313 339

A szeretet-dobozok leadhatók Hétfőtől-Péntekig: 8.00-16.00 óráig

Újudvar Község Önkormányzata

Vida Virág, szociális ügyintéző

8778 Újudvar, Petőfi Sándor utca 2.

Tel: +36 20 295 8998

Email: ujudvaronk@gmail.com

Szepetnek Község Önkormányzata

IKSZT, Bankáné Laski Éva, vezető

8861 Szepetnek, Petőfi u. 57.

Tel: +36 93 950-026

Kanizsai Kulturális Központ intézményegységei

Hevesi Sándor Művelődési Központ, Horváthné Gelencsér Edit, intézményegység-vezető

8800 Nagykanizsa, Széchenyi tér 5-9.

Tel: +36 93 311 468


Medgyaszay Ház, Kaszás Erika, intézményegység-vezető

8800 Nagykanizsa, Sugár u. 5.

Tel: +36 93 510 011


Móricz Zsigmond Művelődési Ház, Tóth István, intézményegység-vezető

8800 Nagykanizsa, Hajgató Sándor út 1.

Tel: +36 93 319 202

Kőrösi Csoma Sándor–Péterfy Sándor Általános Iskola

Kőrösi Csoma Sándor Ált. Isk. Gazdasági iroda

8800 Nagykanizsa, Csokonai u. 1.

Tel: +36 30 5982 139

Email: korosi.isk@gmail.com


Péterfy Sándor Ált. Isk. Szmerk Lászlóné, pedagógiai asszisztens

8800 Nagykanizsa, Attila u. 2.

Tel: +36 20 4012 829

Email: iskola@peterfy.sulinet.hu

Jelentkezni Pere Krisztinánál, a Polgármesteri Kabinet, PR-tevékenységek tervezéséért és szervezéséért felelős munkatársánál lehet a pere.krisztina@nagykanizsa.hu email címen, vagy a +36 20 462 9390-es telefonszámon.

Adventi Forgatag

KÖZELEDIK A KARÁCSONY

„Ha az ünnep elérkezik az életedben, akkor ünnepelj egészen... Felejts el mindent, ami a köznapok szertartása és feladata… Mert az ünnep a különbözés. Az ünnep a mély és varázsos rendhagyás, az élet rangja, felsőbb értelme. Készülj föl reá tehát, testben és lélekben.” (Márai)

Készüljünk együtt az ünnepre, az életünk hétköznapjaitól eltérő időszakra, mely megváltoztat mindannyiunkat. Hiszen Advent van, a várakozás, a rendhagyás heteinek és napjainak legizgalmasabb periódusa. Ilyenkor a családok és a gyermekek már alig várják a békés, szeretetteljes együttlétet, a karácsonyfa illatát, az otthon melegét és az ajándékozás okozta örömet.

A szeretet, a család és a közös együttlét öröme – ezek azok a fogalmak, melyek, mint a legfontosabb emberi és közösségi értékeink, Advent és Karácsony idején a méltó helyükre kerülnek. Mert ilyenkor elhisszük, hogy a világ lehet emberarcú, ugyanis mi magunk is felemelkedünk egy kicsit, jobban odafigyelve egymásra. Hiszen ez a szent időszak egy olyan átváltozást jelent, mely bennünk zajlik le, hogy készen álljunk arra, hogy egymás szemébe nézve valóban átéljük a közösség ünnepét, a családi békesség nyugalmát, a Megváltó megszületését.


Ezzel a szellemiséggel és gondossággal készültünk az idei Adventi Forgatag és Karácsonyi Vásár szervezésekor, mellyel reményeink szerint sok örömet szerzünk a város és térsége polgárainak, családjainak!


Állandó Programok
Ingyenes korcsolyapálya

2016. november 27-2017. január 7. között

A műjégpálya az elmúlt évekhez hasonlóan az idei esztendőben is a kisgyermekek rendelkezésére áll ingyenesen, ám idén nemcsak az adventi, hanem a karácsonyi időszakban is.


NYITVA TARTÁS

hétfő-péntek: 16:00-20:00

szombat-vasárnap: 10:00-20:00

Körhinta

2016. november-december 18. között

Az Adventi Forgatagban ezúttal egy barokk körhintát is kipróbálhatnak a gyerekek


A szolgáltató hétfő-csütörtökön a csoportosan érkező gyerekeknek (min. 10 fő) a menetdíjból akár 50% kedvezményt biztosít.

Pónilovaglás

2016. november-december 18. között

A városi ünnepek, vásárok népszerű szolgáltatását, a pónilovaglást is választhatják idén a családok és a gyerekek az Erzsébet téren igényesen felszerszámozott pónikkal és gyermekszerető vezetőkkel.


Népi játszótér és fa kosaras hinta hétről-hétre váltakozva

2016. november-december 18. között

A városi rendezvények alkalmával szinte minden alkalommal találkozhatunk ezekkel a gyerekek körében máig oly népszerű játékokkal, így nincs ez másként az Adventi Forgatagban sem. Az érdeklődők hétről-hétre váltakozva találkozhatnak hol a népi játszótérrel, hol a fa kosaras körhintával a rendezvényen.

SZOLGÁLTATÓK

2016. november- 2017. január 7. között

Holstein Söröző

Tücsi és Ági vendégszeretete szinte legendás a városban. Sok szeretettel és meleg italokkal várnak mindenkit az Erzsébet téren a teljes adventi és karácsonyi időszakban, sőt még azon túl is egészen január 7-ig. Aki felkeresi őket, az a finom italok mellé biztosan kap még sok mosolyt és kedvességet, na és persze mindezt egy teáskanál humorral fűszerezve!


Az "Egy doboznyi szeretet" jótékonysági akciót se feledjék! A szeretet-dobozok leadhatók Tücsiék faházában az Erzsébet téren, mely az akció végéig CsodaPontként is üzemel!


Marton Család kézműves finomságai

A Marton család finomságai is hosszú évek óta csalogatnak le családokat a városba, hisz amellett, hogy minden hétvégén találkozhatunk velük a Vásárcsarnoknél, minden nagykanizsai rendezvény fontos résztvevői mesés kenyérlángosukkal, pogácsáikkal, almás süteményükkel és sok más ínyencséggel! Ezúttal is számtalan finomsággal készülnek az Adventi Forgatagba érkezők számára.


Kürtőskalács

Vásárosok

2016. november-2017. január 7. között

Víghné Császár Juli

táblakép, játékok, fa játékok


Kállai György

aszalt gyümölcsök


Kása Tibor

katibags


Csavajda Péter

kosarak


Kőszegi Zseanett

pirográfia


Herédi Zsuzsanna

csupros méz


Hosszú Laura

festmények, kerámia


Greznár László

sapkák, ajándéktárgyak

November 27.
18:20-18:30

Az Evangélikus Gyülekezet Kórusának műsora

18:30-18:40

ADVENTI Gyertyagyújtás

Az első adventi gyertyát ünnepi gondolatok mellett Tóth Nándor, városunk alpolgármestere és Makoviczky Gyula, evangélikus lelkész gyújtja meg.

18:40-19:00

Nagykanizsa Város Vegyeskara műsora

A Kórus 1975-ben alakult meg, mint a Hevesi Sándor Művelődési Központ Vegyeskara. Alapító karnagyuk Poszaveczné Arany Ida, aki 16 éven át vezette a társulatot. Õt Katona Noémi, Baráth Yvette, Horseczky Márta, Németh Renáta, Kollonay Zoltán követte, majd Hajdu Sándor 8 éve következett. Örökös karnagyuk elhunyta után Vámos Yvette vezette a kórust 2015 októberéig. Azóta dolgoznak Cseke József karnagy irányításával. Fennállásuk eddigi négy évtizede alatt a város és Zala megye kulturális életének meghatározó művészeti együttesévé váltak. Dalosaik sikeresen szerepeltek a Zala megyei Dalos találkozókon és a Magyar Rádió Kóruspódium című műsorában. Két ízben nyertek el a Kórusok Országos Tanácsa minősítő hangversenyén a "Fesztiválkórus címet", majd három alkalommal a „Hangversenykórus” címet. Nemzetközi fesztiválokon vettek részt Olaszországban a Riva del Gardán, az Orlando Lasson, Szardinián Olbiában, és Lengyelországban Bielsko Bialában. Vendégszerepeltek ezen felül Németországban, Ausztriában, Norvégiában, Finnországban, Hollandiában, Olaszországban, Horvátországban, énekeltek testvérvárosainkban, Kovásznán, Puchheimben, Magyar-kanizsán, Ptujban és Bihácson.

17:00-17:50

A Kakaó Zenekar koncertje gyermekeknek

A Kakaó Zenekar tagjai Mihály Péter, Lőrincz Tamás, Kiss Krisztián és Pógyor Tamás vidám dalaikkal szólítják meg a gyermekeket és a gyermeklelkű felnőtteket. Dalaik nagy része saját szerzemény, melyeket ének, zongora, gitár és ütős hangszerek kíséretében adnak elő „kakaós stílusban”.

18:00-18:30

Szabó-Siklódi Lia koncertje

Szabó-Siklódi Lia a Nagykanizsán megalakult Helios Zenekar énekesnője 2013 óta. Dalaival minden korosztályt megszólít. Előadásaiban az örökzöld slágerek mellett napjaink kedvenc dalait is énekli.

18:30-19:00

TŰZFÉSZEK (FIRENEST) - Tűzzsonglőr Show

A Tűzfészek Társulat az ország egyik legrégebbi tűzzsonglőr csapata. A képzett cirkuszi művészekből álló csoport egyedülálló jelmezekkel és minőségi koreográfiákkal szolgál a legkülönfélébb rendezvényekre. Évről-évre fejlesztik előadásaikat, jelenleg is nagy erőkkel dolgoznak azon, hogy minél színvonalasabb műsorokat mutathassunk be. Tűzzsonglőr számaikban tárgymanipulációt, akrobatikát ötvöznek pirotechnikával és élő zenével kiegészítve, ezáltal garantálva az egyedi előadásmódot, egy eddig ismeretlen nyelven szólítva meg a közönséget.

19:00-20:00

Kívánságműsor DJ LADA

Az est kívánságműsorral zárul a Helikon Rádió műsorvezetőjével, Ladola Józseffel, azaz DJ LADÁVAL, akivel a városi események során számos alkalommal találkozhatunk, és akit kellemes orgánumáról minden kanizsai azonnal felismer.

17:30-18:00

PÁNTLIKA Néptánccsoport

A VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház néptánccsoportja tart bemutatót. Az Adventi Forgatag programjai során két alkalommal is fellépnek. (Következő alkalom: december 16., péntek)

18:00-18:30

Tóth Auróra énekel

Az óvodában kezdődött Auróra zeneszeretete, aki zeneovisként tengette mindennapjait. Természetesen a családban is volt kitől örökölnie a muzikalitását, hisz tanári pályája mellett nagypapája is zenész volt. Négy évvel ezelőtt különdíjas lett a „Kanizsa Csillaga” tehetségkutató versenyen, s két évig a fővárosban tanult énekelni Singh Vikivel, aki a Rising Star országos tehetségkutató versenyben tűnt fel. Énekelt továbbá Kökény Attilával és számos híres roma zenésszel, pl. Nyári Kálmánnal. Folyamatosan jár fellépésekre, egyik kedvenc fellépő helye a budapesti Morrison's.

18:30-20:00

Tiborcz Trió JazzKarácsony

A ’97-ben megalakult három tagú trió: Tiborc Iván zongorán, Inoka Zsolt dobon és Pusztai „Titusz” László bőgőn - valódi jazz szellemben szórakoztat, ezúttal karácsonyi hangulattal érkeznek az Erzsébet térre. Közös örömünkre az Adventi Forgatag programjai során két alkalommal is találkozhatunk velük az Erzsébet téren.
(Következő alkalom: december 10., szombat)

17:45-18:30

Drávagyöngye Ifjúsági Néptánc Egyesület táncbemutatója

Zákány község tánccsoportja, a Drávagyöngye Ifjúsági Néptánc Egyesület iskolai néptáncoktatás keretében alakult meg. Ma már 7-től 21 éves korú tagokból áll az egyesület, akiknek elsődleges célja a közösségi élet és a somogyi tánckultúra ápolása.

18:30-18:40

ADVENTI Gyertyagyújtás

A második adventi gyertyát ünnepi gondolatok mellett Karádi Ferenc, városunk alpolgármestere és Nyeste Pál, piarista atya gyújtja meg.

18:40-19:10

Aczél László énekel

Aczél László elmondása szerint, számára a zene az életének olyan szükséglete, mint a levegő. 1995-ben született Nagykanizsán, s gyermekkora óta foglalkoztatja minden olyan eszköz, mely megszólaltatható, melyből ritmus és dallam születik.
„A zene képes felszabadítani az emberben különleges, elképesztő érzéseket, képes olyan helyekre repíteni, amelyekről még a zeneszerző sem álmodott volna, mikor megírta a dalt.”
Aczél László 14 éves kora óta foglalkozott komolyabban a zenetanulással, majd ezt követően számos olyan eseményen vett részt, melyen megmutathatta tehetségem, ahol saját bevallása szerint, tanulságos visszacsatolásokat kapott a munkájáról, s mely során megerősítették, hogy folytatnia kell a zenei pályát. Folyamatosan fejleszti magát, legnagyobb példaképének pedig Molnár Ferenc Caramelt tartja a magyar zenészek közül. Zongorán és gitáron is játszik, ebben az évben kezdtem el tanulmányait a Snétberger Zenei Tehetség Központban. A zene a mindene, így célja, hogy az általa képviselt stílussal és előadással másnak is hasonló örömet okozzon.

<
17:00-17:40

Kerek Perec Társulat: „Télapó és a válogatós királykisasszony” bábjáték

Az előadók Csizmadia Gabi, a Bóbita Bábszínház bábszínésze, és Szebeni János, akik egy télapónak írt furcsa kívánságról mesélnek.

Harmatcsepp királykisasszony férjet szeretne kérni magának a Télapótól. A Télapónak és a Krampusznak nem lesz könnyű dolga, de a végén természetesen megtalálják az igazi, férjnek való királyfit.

18:00-18:50

Napsugár Együttes gyermekkoncertje

Egy öt tagból álló együttes - Macsekné Sipos Anita, Macsek Zsolt, Oszter Ottó, Pusztai László és Kisgergely Attila -, aki saját dalokat és népdalokat énekel a gyerekek nagy örömére. Koncertjeiken a sokszínű dallamok mellett a gyermekek műsorba való bevonása sem hiányozhat, vidám, mókás játékok keretében.

19:00-20:00

Zalagyöngye Táncegyüttes táncbemutatója és táncház

A Zala megyei Táncegyüttes több, mint 15 éve nyújt kikapcsolódást és szorakozást nemcsak Zala megyében, de az ország számos megyéjében és külföldön is. Érdekes és értékes perceket biztosítanak tagjai; a népszokásokról és néptáncokról információkkal, továbbképzésekkel segítik a megye, de akár más tájegységek érdeklődőit is.

A 2016-os évben elnyerték a Zalai Príma Díjat, mely komoly elismerése szakmai munkásságuknak.

17:00-18:40

ICELINE Jégszobrász show

Csodálatos jégszobor alkotás kerül az Erzsébet térre, melynél nemcsak a végeredményt, hanem a szobrász munkájának minden egyes pillanatát is érdemes lesz majd végigkísérni, hisz nincs szebb dolog, mint a fantázia és a valóság ötvözte kreativitás tükrében gyönyörködtetni magunkat.

18:00-18:45

Nagykanizsai Fúvószenekar előadása

Ki ne ismerné városunkban a Tatár Csaba karnagy által vezetett nagykanizsai fúvósokat? A 2011-ben, az egykori N.I.F. és az Olajbányász Zenekar megszűnése után létrejött Nagykanizsai Fúvószenekar dallamaival igazi karácsonyi hangulatot varázsol a térre, ritmusaikra pedig mindenkiben megszületik a táncolhatnék.

Az Adventi Forgatag programjai során két alkalommal is megörvendeztetnek minket műsorukkal. (Következő fellépés: december 16. (szombat)

18:30-20:00

Tiborcz Trió JazzKarácsony

A ’97-ben megalakult három tagú trió: Tiborc Iván zongorán, Inoka Zsolt dobon és Pusztai „Titusz” László bőgőn - valódi jazz szellemben szórakoztat, ezúttal karácsonyi hangulattal érkeznek az Erzsébet térre.

18:00-18:30

Tóth Auróra énekel - Betegség miatt ELMARAD!!!

Az óvodában kezdődött Auróra zeneszeretete, aki zeneovisként tengette mindennapjait. Természetesen a családban is volt kitől örökölnie a muzikalitását, hisz tanári pályája mellett nagypapája is zenész volt. Négy évvel ezelőtt különdíjas lett a „Kanizsa Csillaga” tehetségkutató versenyen, s két évig a fővárosban tanult énekelni Singh Vikivel, aki a Rising Star országos tehetségkutató versenyben tűnt fel. Énekelt továbbá Kökény Attilával és számos híres roma zenésszel, pl. Nyári Kálmánnal. Folyamatosan jár fellépésekre, egyik kedvenc fellépő helye a budapesti Morrison's.

18:30-18:40

ADVENTI Gyertyagyújtás

A harmadik adventi gyertyát ünnepi gondolatok mellett Dénes Sándor, városunk polgármestere és Szűcs Imre, katolikus plébános gyújtja meg.

18:40-19:10

TULMAN GÉZA Adventi műsora

Tulman Géza Nagykanizsán született és él, 2007 óta a Miklósfai Általános Iskola magyar-történelem szakos tanára, akit mindig is vonzottak a művészetek. Tehetséges énekes, gitározik, és nem utolsó sorban Kazinczy-díjas versmondó, melynek köszönhetően egyre többet találkozhatunk vele és hallhatjuk a város különböző ünnepsei és eseményei alkalmával.

Az Adventi Forgatag programjai során két alkalommal is megörvendeztet minket énekével. (Következő fellépés: december 16. (szombat)

16:00-16:30

Péterfi Sándor Általános Iskola 2.b osztályának karácsonyváró előadása

16:30-17:00

PÁNTLIKA néptánccsoport

A VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház néptánccsoportja tart bemutatót.

17:00-18:00

A Portéka Színpad „Decemberi csillagok” című bábjátéka

A Portéka Színpad gyermekműsorok készítésével, előadásával foglakozik. Az elmúlt 17 év alatt nemcsak eredeti szakmájuk (színészek) gyakorlásával, hanem egyre nagyobb invencióval, odaadással, szakmai tudással való megvalósítással, sőt a pedagógia személyiségformáló erejének sokoldalú alkalmazásával nemcsak önfeledt, hanem hasznos időtöltést nyújtottak gyermekek több tízezres táborának.


Műsoraikat úgy szerkesztették meg, hogy akár családias környezetben, akár nagy színpadon is megállják a helyüket. Díszletes, jelmezes, zenés játékaik nagy része élő színházi előadás, minden műsoruk tartalmaz bábjátékot ill. bábjátékokat is. Előadásaik igényes szerkesztése miatt a gyerekeknek nincs idejük unatkozni. Műsoraik fontos eleme, hogy megmozgatják a gyermekközönséget úgy is, hogy egy-egy gyereket kihívnak játszani, úgy is, hogy az egész társaság aktív szereplője, részese az előadásnak.


A "Decemberi Csillagok" című összeállításban az előadók megidézik a Mikulás és a Karácsony ünnepét. Az adventi koszorú egy-egy gyertyájának meggyújtásakor kedves, meghitt és humoros jelenetekkel köszöntik a gyerekekkel együtt a legszebb ünnepet.

18:00-19:00

A Budapesti Utcaszínház „Betlehemi éj” című pásztorjátéka

A Pásztorjáték Kodály Zoltán és Bartók Béla gyűjtése alapján készült. Mária kiválasztása, Jézus születése, a királyok és a pásztorok üdvözlése, valamint Heródes bukása elevenedik meg ismert népi dallamokkal. A darab során az emelkedett ünnepi hangulat mellett az eredeti paraszti humor is teret kap a színpadon.

19:00-20:00

Kívánságműsor DJ LADÁVAL

Az est kívánságműsorral zárul a Helikon Rádió műsorvezetőjével, Ladola Józseffel, azaz DJ LADÁVAL, akivel a városi események során számos alkalommal találkozhatunk, és akit kellemes orgánumáról minden kanizsai azonnal felismer.

16:30-17:30

A Thúry Vitézlő Oskola műsora

Nemzeti ünnepeinkkor gyakran láthatunk a nemzetiszín zászlónkat őrző, feszesen álló hagyományőrzőket, vagy a Dödölle fesztiválon karikás ostoraikat büszkén csattogtató kis legényeket. A Thúry Vitézlő Oskola hagyományőrzés és harcművészet egyaránt. És mégis több, hiszen egyre inkább mellőzött erényeket helyez előtérbe, a gyermeki játék örömét fedezi fel újra, és közösséget teremt.


Ezúttal a „7 méteres ostor és a Napocska” meséjét elevenítik meg a térre látogató gyermekek bevonásával:

Egyszer régen valahol messze innen volt egy csodás királyság. Ott volt minden jóság, amit ember kívánhat magának, meg az is amit nem. Ugyanis volt egy gonosz sárkány, akinek mindig csak az evésen járt az esze. Az egész várnép etette itatta minden áldott nap. Egyszer aztán kifogyott az éléskamara és a sárkány megharagudott. Olyan mérges lett, hogy elrepült és bekapta a napot, és mindenkit elkergetett a várból, csak a katonái maradtak. Nagy sötétség lett a királyságban. A király kihirdette, hogy minden vitéz jöjjön a palotához és akciótervet dolgozzanak ki a Nap visszaszerzésére. Aki csak tudott jött. A legöregebb vitéz tudta, hogy van egy öreg pásztor, aki mindent tud a világról. Keressék meg és majd ő segít. Az öreg pásztor akkor segít, ha a 7 méteres ostorát valaki meg tudja szólaltatni. Ha nem megy senkink, akkor menjenek még erősödjenek, próbálják kisebbel. Akkor találkoztak egy öreg nénivel. A néni azt mondta nekik, hogy keressék meg a szentjánosbogarakat azok a napocska gyermekei, és majd ők megmondják egy kis levélben leírva, hogy mit kell tenniük: „Légy hálás mindenért, amid van, szeresd a családod és a barátaidat, vigyázz a hazádra." A gyerekek visszavitték a levelet az idős néninek, aki megértette és elmagyarázta: Induljatok! Vigyétek vissza a szentjánosbogarakat a várba, és kergessétek el a katonákat onnan. Akkor kiszabadul a nap, és újra boldogan élhetünk.

17:30-18:00

TULMAN GÉZA Adventi műsora

Tulman Géza Nagykanizsán született és él, 2007 óta a Miklósfai Általános Iskola magyar-történelem szakos tanára, akit mindig is vonzottak a művészetek. Tehetséges énekes, gitározik, és nem utolsó sorban Kazinczy-díjas versmondó, melynek köszönhetően egyre többet találkozhatunk vele és hallhatjuk a város különböző ünnepsei és eseményei alkalmával.

18:00-19:00

Kanizsai Horvát Tamburazenekar koncertje

„Piszkosul jóképű, szemtelenül fiatal srácok, akik szívből harsognak horvát nyelvű dalokat és ördögien bánnak még a tamburával is. Ráadásul minderről már „papírjuk” is van, ugyanis a Kanizsai Horvát Tamburazenekart nemrégiben a „Magyarországi Horvátok Kultúrájáért” díjjal tüntették ki.” – olvashattuk a fiúkról a Zalai Hírlap hasábjain 2014-ben.


Ezúttal az Adventi Forgatag programjai keretében húzzák nekünk a talpalávalót, s mi csak egyet ígérhetünk, tőlük és zenéjüktől mindenkinek táncolhatnékja támad! A zenekar tagjai: Havasi Ákos, Horváth Bálint, Vargovics Máté, Lukács Norbert és Havasi Ádám.

19:00-20:15

Gölles Martin - Karácsonyi hangulatok

Gölles Martin, a Pécsi Tudományegyetem művészeti karán végzett ének-zene és karvezetés szakon. Magyar népdalokból készít klasszikus zongora feldolgozásokat, mert a szerzemények így teljesen más hangzásban szólalnak meg, így reményei szerint ez is egy út ahhoz, hogy a népies dallamok közelebb kerüljenek a fiatalabb generációkhoz.

17:00-20:00

FÉNYFESTÉS a Városháza homlokzatán

A dia projekt a party kultúrából a steet art-ba került, architekturális vetítéseket valósít meg köztereken és beltérben egyaránt. Hét éve, egy egyesület fotósaiból alakult meg a Méhkas Dia Projekt. A 2004-es FEZEN-en mutatkoztak be először a közönségnek saját felvételekkel. Kezdetektől felvállalták a privát dia archívum gyűjtését, alkalmanként a bemutatását, mely anyag folyamatosan bővül. A diavetítő mint „fényfestő” ecset funkcionál, segítségével színekbe csomagolják a teret, alkalmazkodva az adott helyszínhez és a formai adottságokhoz. Célkitűzésük, hogy a szokásos dekorációból kitörve, művészi vetítéseket valósítsanak meg.


A nagykanizsai Erzsébet téren immár ötödik alkalommal találkozhat szebbnél-szebb fényfestményeikkel a közönség, mely elé ezúttal is nagy várakozással tekintünk, hisz egyébként is gyönyörű főterünk ezáltal még ünnepibb köntösbe kerül egy kis időre.

17:30-18:00

A NAGYKANIZSAI Fúvószenekar műsora

Ki ne ismerné városunkban a Tatár Csaba karnagy által vezetett nagykanizsai fúvósokat? A 2011-ben, az egykori N.I.F. és az Olajbányász Zenekar megszűnése után létrejött Nagykanizsai Fúvószenekar dallamaival igazi karácsonyi hangulatot varázsol a térre, ritmusaikra pedig mindenkiben megszületik a táncolhatnék.

18:00-18:30

A nagykanizsai Református Kórus műsora

18:30-18:45

ADVENTI Gyertyagyújtás

Az utolsó adventi gyertyát ünnepi gondolatok mellett Cseresnyés Péter, államtitkár, Nagykanizsa és térsége országgyűlési képviselője és Hella Ferenc, református lelkipásztor gyújtja meg.

18:45-19:30

TABÁNI ISTVÁN műsora

Tabáni István jellegzetesen csengő hangjával sok magyar ember számára okozott csodás pillanatokat, aki figyeli a tehetségkutató műsorokat, ahol először ő is feltűnt. István korábban sohasem járt énektanárhoz, autodidakta módon képezte hangját. Kereste a bemutatkozási lehetőséget különböző tehetségkutató versenyeken, de a pályája elindulásában a 2009-es év volt a sorsdöntő. Környezete biztatására jelentkezett a Csillag születik című műsorba, melyet meg is nyert. A műsorban előadott dalok magával ragadták a közönséget, akik szívükbe zárták Istvánt. A közönség szavazataival 2009-ben az év hangjává válhatott.

További Programok

december 22.

19:00-19:45

Megarox Társulat ünnepi műsora

A Megarox Társulat 2010 júliusában alakult meg, Jusits Zsolt vezetésével, aki a kaposvári Roxínház egykori alapítója. Az elmúlt 6 évben több mint 500 helyen léptek fel, valamint országunk 15 megyéjében vendégszerepeltek már. 2013-ban Szlovákiában és Horvátországban is bemutatkozhattak. Tavaly Erdélyben, idén pedig Németországban léptek fel. Repertoárjuk sokszínűségre vall: operett, musical és rockoperák részleteit és betétdalait énekelik, a legtöbb esetben tánccal és jelmezben. Nagykanizsára, a Kanizsai Adventi Forgatagra, egy zenés-énekes ünnepi produkcióval érkeznek.

december 23.

18:00-19:00

Helios Zenekar

A Helios Zenekar 1997-ben alakult meg Nagykanizsán. Tagjai: Szabó Siklódi-Lia, Borbély László, Reizner László, Kucsebár Zoltán és Pusztai László 20-25 éves zenei múlttal rendelkeznek. Klasszikus felállásban játszanak: az énekesnő mellett szólógitár, bass, billentyű és dob található a zenekarban. Céljuk az igényes, széles skálán mozgó zenei ízlés kielégítése. Repertoárjuk felöleli a 60-as, 70-es, 80-as és a 90-es évek tánczenéjét, valamint napjaink slágerlistáján szereplő dalokat. Főként pop, rock- és táncdalokat játszanak magyar és külföldi előadóktól kizárólag élőben, ami által igazi zenei élményt tudnak nyújtani a közönségnek; s teszik ezt ez alkalommal is karácsony közeledtével az Erzsébet téren.


19:00-20:00

Zero Zenekar

A ZERO zenekar Nagykanizsa és a környék szórakozóhelyeinek, valamint kulturális rendezvényeinek rendszeres, visszatérő vendégei. 2008 őszén alakult meg és néhány év alatt sikerült a megye egyik kedvenc zenekarává válnia, melynek tagjai Simon Barnabás, Kovács Nóra, Fehér Zsolt, Kozma Botond és Trojkó Dávid. Széles repertoárjukkal próbálnak minden igényt kielégíteni, legyen az napjaink kedvence, örökzöld sláger, vagy éppen mulatós nóta. A december 23-i koncert rendhagyó és különleges lesz. Igazi karácsonyi-téli dalokkal és az ünnephez illő hangulattal várják a közönséget, 19.00 órától az Erzsébet téren.

december 29.

18:30-19:30

Freya Band

A Freya Band Nagykanizsa és környéke szórakozóhelyeinek kedvelt zenekara. Tagjai Rezsek Zsolt, Haszon Zoltán és Vlasics Tamás esküvők, lakodalmak, bálok és különféle rendezvények élőzenei szolgáltatását vállalják.

december 30.

17:00-17:40

Zabszalma Együttes

Gyermekek szórakoztatásának céljából alakult immár nyolc éve a zalaegerszegi Zabszalma együttes, melynek tagjai: Radics Igor, Nyakas Péter, Medgyesi Anna, Krisztánovics Vera és Kozma Ádám. A zenekar két lemezt is készített már saját dalaiból, melyek nagyszerű magyar költők verseinek megzenésítéséből születtek, érdekes hangszereléssel és változatos stílusokban, úgymint; swing, latin, etno, reggae és blues. Koncertjeikkel járják az országot szabadtéri fesztiválok és színháztermek visszatérő vendégeként. Műsoruk az egész családnak szól, az unokáktól a nagymamákig. Az együttes célja a szórakoztatáson felül az ismeretterjesztés, a hangszerek bemutatása és a gyermekek érdeklődésének felkeltése a zene csodálatos világa felé.


18:00-19:00

Világslágerek, retro zene gyermekeknek és felnőtteknek

Bodnár Attila és Pap Rita énekes és zeneszerző előadóművészek. A házaspár többszörös arany és platinalemezes előadók, akiknek mostanáig 30 albumuk jelent meg. Generációk nőttek fel a dalaikon. December 30-án, szilveszter előtt, világslágereket és retro zeneszámokat fogunk tőlük hallani Nagykanizsán, az Erzsébet téren.