Adventi Forgatag

Nagy álmok, nagy lehetőségek, Nagykanizsa

Időpont

2018. december 2 - december 31.

Helyszín

Nagykanizsa
Erzsébet tér és környéke

Tisztelt Kanizsai Polgárok!

Közeledünk az Advent időszakához és a Karácsonyhoz. Ilyenkor összegződik mindannyiunkban az egész évben elvégzett munka, a megtett út eredményei, és különösen fontossá lesz számunkra a közösségben való feloldódás, az együtt eltölthető ünnepi idő és a mások felé nyújtott kéz, a segítségnyújtás őszinte öröme.

Ezért is tartjuk különösen fontosnak, hogy olyan lehetőségeket teremtsünk ebben az időszakban, melynek köszönhetően városunk és a térség polgárai, a családok és az itt élők közössége egyaránt valódi meghittségben, együttlétben élheti meg az ünnepet.

Advent és Karácsony idején az elmúlt években már megismert módon, sőt, talán kicsit még színesebb programkínálattal és számos kikapcsolódási lehetőséggel várjuk Önöket és családtagjaikat a város főterén, az Erzsébet téren. Az idei esztendőben is műjégpálya és élő Betlehem várja a legkisebbeket, de lehet majd pónilovazni is, míg a szülők és nagyszülők egy pohár forró tea vagy forralt bor mellett hallgathatják az Adventi Forgatag fellépőit, jazzt, gospelt, és énekszót, vagy meglephetik szeretteiket az adventi kézműves vásár portékáival. Vasárnaponként pedig szeretettel várjuk Önöket a már hagyományos gyertyagyújtásra.

Ugyanakkor Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő úr kezdeményezésére egy kiemelten fontos jótékonysági akcióhoz való csatlakozásra hívjuk Önöket, mely EGY DOBOZNYI SZERETET címmel került meghirdetésre.

Az EGY DOBOZNYI SZERETET jótékonysági akció és az Adventi Forgatag programjainak részleteiről e felületen tájékozódhatnak, olvashatnak.

Ezúton kívánunk jó szórakozást és meghitt készülődést az ünnepre!


Cseresnyés Péter
államtitkár


Dénes Sándor
polgármester

Egy doboznyi szeretet

Jótékonysági akció

A napokban ismét útjára indult az "Egy doboznyi szeretet" jótékonysági akció, mely kezdeményezés célja, hogy Nagykanizsa legyen az a vidéki város, amely szeretet-dobozaival a legtöbb rászoruló gyermek Karácsonyát teszi szebbé! Igazán szép dolgokat akkor tudunk elérni, ha közös összefogásban, közös cél érdekében - jelen esetben a rászoruló gyermekek megajándékozásával - mindannyian hozzátesszük azt, amit tudunk.

A kanizsai református gyülekezet korábbi jótékonysági akcióját Cseresnyés Péter miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő kezdeményezésére bővítettük ki három évvel ezelőtt városi és térségbeli mozgalommá, és az előző évek sikere alapján idén is meghirdetjük.

A célok ismeretében tehát kérünk mindenkit, családokat, intézményeket, cégeket, üzleteket, hogy segítsék a gyűjtést, illetve további CsodaPontként csatlakozzanak az akcióhoz!

Hogy mit jelent CsodaPontként csatlakozni?

Keressük azokat a közösségeket, cégeket, intézményeket, akik vállalják, hogy saját környezetükben ők maguk is gyűjtik az akció ideje alatt a szeretet-dobozokat, azok mennyiségét saját célkitűzéseik szerint meghatározva.

KÖZÖSSÉG. SZERETET. ÖSSZEFOGÁS. Legyen Nagykanizsa az a vidéki város, amely szeretet-dobozaival a legtöbb rászoruló gyermek Karácsonyát teszi szebbé!


Hogy miként tölthetünk meg egy dobozt szeretettel?
1.

Ugye Neked is van otthon egy megfelelő állapotban lévő, üres cipősdobozod? Ha nincs, a családban biztosan találsz! Ha van, akkor készítsd elő, s találd ki, mi az, amit szívesen ajándékoznál egy rászoruló gyermeknek! Ha nem fér bele egy cipősdobozba, ne habozz, megtölthetsz akár többet is, örömmel fogadjuk!

Fontos már most eldöntened, hogy milyen nemű és korú gyermeknek szánod az ajándékot, mert ez máris befolyásolja a doboz tartalmát! Tehát, a gyermek kora és neme lesz a rendező elv! Az ajándék pedig lehet akár új, vagy használt, de természetesen jó állapotban lévő, amit te is szívesen kapnál!

Hogy mi minden lehet ez?

Adunk néhány TIPPET:

Könyvek, könyvecskék, kifestők, színes ceruzák, ceruzák, zsírkréták, iskolai eszközök, tanulást segítő eszközök, játékok (a világtó vagy hangot adó játékokhoz kérünk, tegyél extra elemet!), plüssállatok, babák, kisautók, óra, puzzle, kirakó, memóriajáték, logikai játék, építőjáték… és bármi további olyan játék, aminek egy gyermek örülhet!

Természetesen vannak olyan dolgok, amit kérünk, NE TEGYÉL A CIPŐSDOBOZBA!

Pl. Agressziót szülő játékokat (számítógépes játék, játék kard, játékkés, játék pisztoly), romlandó ételeket, gyümölcsöt, gyógyszereket, törékeny tárgyakat (vagy csak nagyon jól becsomagolva).

Igazán közvetlenné, személyessé teheted az ajándékot, ha teszel mellé egy üdvözlőlapot, képeslapot, vagy családi fotót néhány kedves sorral, jókívánsággal (Figyelem: a posta- vagy e-mail címed nem célszerű megadnod!)

2.

Ha kitaláltad, mi az, amit ajándékozni tudsz és szeretnél, töltsd meg vele a cipősdobozt!

3.

Az ajándékozni kívánt cipősdobozt csomagold be vidám hangulatú csomagolópapírral, (a tetejét és az alját is külön-külön, ami biztonsági átnézések miatt fontos), majd ragaszd le átlátszó ragasztószalaggal, vagy kösd át egy szalaggal, vagy zsineggel mint a postázandó csomagokat szokás!

4.

A dobozra jól látható helyre, olvashatóan írd fel, hogy milyen korosztályú lánynak/fiúnak szánod az ajándékot!

Pl.: 4-5 ÉVES KISLÁNY, vagy 9-10 ÉVES KISFIÚ

5.

Az elkészült ajándékcsomagot legkésőbb december 14-ig juttasd el a következő helyszínekre:

  • Nagykanizsa MJV Önkormányzata, Polgármesteri Kabinet (Nagykanizsa, Erzsébet tér 7.)
  • Református Parókia (Nagykanizsa, Kálvin tér 1.)
  • TourInform Iroda (Nagykanizsa, Erzsébet tér 21.)

vagy az akcióhoz csatlakozó intézményeknél, cégeknél, üzleteknél, irodáknál kijelölt SZERETET-DOBOZ CSODAPONTOK valamelyikébe! Ezek pontos címéről, nyitva tartásáról, illetve a helyi partnereink elérhetőségéről a KANIZSAFEST.HU/ADVENT honlapon vagy a +36 20 849 2308-as telefonszámon kaphatsz információt!

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Három évvel ezelőtt Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő, kezdeményezésére hozták létre az Egy doboznyi szeretet elnevezésű jótékonysági akciót. A kanizsai és környékbeli emberek segítőkészsége olyan nagy volt, hogy tavaly csaknem négyezer cipősdoboznyi ajándék gyűlt össze karácsonyra. "Nem biztos, hogy nekünk mindenképpen arra kellene törekedni, hogy négy-, öt- vagy hatezer csomag jöjjön össze. Arra kell törekedni, hogy minél több jöjjön össze, és legalább annyi ajándékcsomag legyen, amennyi embernek, amennyi gyereknek örömet tudunk ezzel okozni" – mondta Cseresnyés Péter miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő..

A Thúry Vitézlő Oskola idén is Csodapont lesz, vagyis ott is le lehet majd adni a cipősdobozokba csomagolt adományokat. - Mi egy hagyománytisztelő közösség vagyunk, és ami ebbe a tevékenységi körbe belefér, annak mi örömmel szolgálunk.

"A szeretet és az egymással való törődés áthagyományozása az utánunk jövő nemzedékre alapvető kutyakötelességünk, ha azt szeretnénk, hogy a csemetéinkből egyszer majd jó magyar emberek legyenek" – fogalmazott Vörös András, a Thúry Vitézlő Oskola vezetője. A szervezők az akcióhoz ezúttal is játékokat, könyveket, apró meglepetéseket várnak.

A segíteni szándékozók a cipősdobozokat idén is a Csodapontokon adhatják le, ezeknek a listája hamarosan elérhető lesz a kanizsafest.hu oldalon.

Létrejöttek az első Szeretet-Doboz CsodaPontok: Nagykanizsa Polgármesteri Kabinet, Református Parókia, Tourinform Iroda, ahol a felajánlott ajándékokat összegyűjtik. A később csatlakozó CsodaPontokról az érdeklődők a kanizsafest.hu/advent oldalon tájékozódhatnak. A további befogadóhelyek külön Szeretet-Doboz CsodaPont táblával is hirdetni, jelezni fogják, hogy csatlakoztak a kezdeményezéshez, és ők is gyűjtik a beérkező cipősdobozokat.

A szervezők VÁRJÁK további üzletek, cégek, intézmények, családok jelentkezését, akik vállalják, hogy az akció időtartama alatt, CsodaPontként ők is elősegítik a gyűjtést.

Az akció a mai naptól számítva december 14-ig tart.

Nagykanizsai Városfejlesztő Kft.

Horváthné Várza Enikő, projektasszisztens

8800 Nagykanizsa, Erzsébet tér 20.

Tel: +36 20 428 1397

Email: horvath.eniko@nagykanizsa.hu

A szeretet-dobozok leadhatók:
hétfő-péntek: 08:00-16:00

Bonne Chance Restaurant és Hotel

Bonne Chance Restaurant és Hotel

8887 Bázakerettye, Fő u.72.

Tel: +36 93 348 051

Tel: +36 70 377 0885

E-mail: foglalas@bonnechance.hu

Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.

Bognár Erika, nemzetközi és gazdasági ügyintéző

8800 Nagykanizsa, Garay u. 21.

Tel: +36 93 311 241

Email: bognar.erika@nagykanizsa.hu

A szeretet-dobozok leadhatók:
hétfő-csütörtök: 07:30-16:00, illetve péntek: 07:30-13:30

HIDROFILT Vízkezelést Tervező és Kivitelező Kft.

Makatics Viktória, HR ügyintéző

8800 Nagykanizsa, Magyar utca 191.

Tel: +36 30 183 2410

Email: makatics.v@hidrofilt.hu

Kanizsa Médiaház Nonprofit Kft.

Kanizsa TV, Titkárság

8800 Nagykanizsa, Sugár út 8.

Tel: +36 93 787 050

Email: kanizsatv@kanizsatv.hu

Pannónia Virágbolt

Plander Zsófia

8800 Nagykanizsa, Tripammer u. 1.

Tel: +36 30 532 1018

Email: zs.plander@netta-pannonia.hu

A szeretet-dobozok leadhatók Hétfő-Péntek: 08:00-16.45 Szombat:08:00-12:30

Revital GYSE Szaküzlet

Szaküzlet

8800 Nagykanizsa, Eötvös tér 20/G.

Tel: +36 93 310 579

Email: revitalbolt@upcmail.hu

Írisz Optika

Gredics Judit

8800 Nagykanizsa Táborhely u. 4. (Kanizsa Centrum)

Tel: +36 93 314 993

Mobil: +36 30 507 5208

Belvárosi Látáscentrum Kft.

Szőke Szilvia, látszerész

8800 Nagykanizsa, Erzsébet tér 23.

Tel: +36 93 310 434

A szeretet-dobozok leadhatók:
hétfő-péntek 9:00–17:00, szombat 09:00–12:00

Gréta Cukrász és Fagylalt Nagykereskedés

Biró Adrienn

8800 Nagykanizsa Petőfi Sándor utca 93/b

Tel: +36 20 290 1043

Email:greta.kanizsa@gmail.com

Gréta Cukrász és Fagylalt Nagykereskedés

Biró Adrienn

8360 Keszthely Epreskert u. 6.

Tel: +36 20 290 1043

Email:greta.kanizsa@gmail.com

Gréta Cukrász és Fagylalt Nagykereskedés

Biró Adrienn

8900 Zalaegerszeg Platán sor u. 17/A

Tel: +36 20 290 1043

Email:greta.kanizsa@gmail.com

Gréta Cukrász és Fagylalt Nagykereskedés

Biró Adrienn

8600 Siófok Marosi u. 1.

Tel: +36 20 290 1043

Email:greta.kanizsa@gmail.com

Szilágyi Cukrászda

Markó Diána

8800 Nagykanizsa Zrínyi u. 37.

Tel: +36 93 325 292

A szeretetdobozok leadhatók: hétfőtől-szombatig 8-20 óra és vasárnap 9-20 óra között

Szilágyi Cukrászda

Markó Diána

8749 Zalakaros Petőfi út 45.

Tel: +36 93 340 694

A szeretetdobozok leadhatók: szerdától-vasárnapig 10-18 óra között

NONO Pizza & Cafe

Elekes Vanda, Köves Kitti

8800 Nagykanizsa, Teleki u. 3.

Tel: +36 30 751 9146

Tel: +36 30 245 5993

ÉdessÉgbolt - Zonka Házi Süteményei

Kapcsolattartó: Zonka

8800 Nagykanizsa, Erzsébet tér 20.

Tel: +36 30 693 1599

facebook.com/pg/edessegboltnagykanizsa, Messenger: @edessegboltnagykanizsa

Norma Coffee Club

Kapcsolattartó: Czeglédi Dóri

8800 Nagykanizsa, Erzsébet tér 20.

Tel: +36 30 174 2797

dora.czegledi@gmail.com

Mobilbarlang

Mobilbarlang üzletek

8800 Nagykanizsa, Erzsébet tér (Rendőrséggel szemben) és Fő út (Ady utcai kereszteződéssel szemben)

Tel: +36 30 569 2031

A szeretet-dobozok leadhatók:
hétfő-péntek 09:00–17:00, szombat 09:00-12:00

Jasmine Tatoo

Karda Jázmin

8800 Nagykanizsa, Erzsébet tér (Süni cuki mellett)

Tel: +36 30 211 4497

Tattoo Land

Szántóné Pölcz Éva

8800 Nagykanizsa, Rozgonyi u. 1.

Tel: +36 30 306 5798

Belvárosi Cipőbolt

Munkatársaink várják üzletünkben

8800 Nagykanizsa, Fő út 5.

Tel: + 36 30 631 0397

Email: varia@metronet.hu

A szeretet-dobozok leadhatók:
hétfő-péntek 08:30-17:00, szombat 08:30-12:30

EME Kft. Személyzeti Iroda

Finta-Molnár Judit

8800 Nagykanizsa Csengery út 125.

Tel: +36 93 310 272

Orchidea körömstúdió

Szép Diána

8800 Nagykanizsa Rózsa utca 11.

Tel.: +36 30 514 4963

Sugarbird Nagykanizsa

Jakab Fruzsina

8800 Nagykanizsa Erzséber tér 16.

Tel.: +36 20 468 8075

Szent Kristóf Vendégház és Presszó

Presszó

8800 Nagykanizsa-Kisfakos, Damjanich u. 1./A

A szeretet-dobozok leadhatók:
hétfő–péntek 06:30–11:00, valamint 14:00-21:00 között

Pálma Presszó&Pizzéria

Horváth Edina

8774 Gelse Kossuth út 159.

Tel.: +36 70 266 4848

Gőbölös Fotó - Nagykanizsa

Gőbölös Fotó - üzlet

8800 Nagykanizsa, Ady u. 2.

Tel: +36 70 453 5356

Email: info@kanizsafoto.hu

A szeretet-dobozok leadhatók:
hétfő-péntek 08:30–17:00, szombat 09:00-12:00

Nagykanizsa Inkubátorház és Innovációs Központ

Zakál Mónika-Inkubátorház recepció

8800 Nagykanizsa Buda Ernő u. 19.

Tel.: +36 93 510 137

VIA Kanizsa Városüzemeltető Nonprofit Zrt.

Ügyfélszolgálat

8800 Nagykanizsa, Zrínyi M. u. 33.

Tel: + 36 93 537 650

Email: via@nagykanizsa.hu

A szeretet-dobozok leadhatók:
hétfő-csütörtök 07:30-16:00, péntek 07:30-13:30

Nagykanizsa MJV, Polgármesteri Kabinet

Bedő Richárd, Szervezési ügyintéző

8800 Nagykanizsa, Erzsébet tér 7.

Tel: +36 20 849 2308

Email: szeretetdoboz@nagykanizsa.hu

Közös önkormányzati hivatal - Miháld

Ménesi Mónika

8825 Miháld, Fő. u. 2.

Tel: +36 70 628 2868

Tourinform Nagykanizsa

Bali Veronika, Antal Adrienn

8800 Nagykanizsa, Erzsébet tér 21.

Tel: +36 93 313 285

Email: nagykanizsa@tourinform.hu

Nagykanizsai Református Parókia

Gaál Éva, a Nagykanizsai Református Szeretetszolgálat vezetője

8800 Nagykanizsa, Kálvin tér 1.

Tel: +36 20 6626 452

Jézus Szíves Plébánia

Kele Tamásné-Barbara irodavezető

8800 Nagykanizsa, Deák tér 4.

Mobil: +36 30 699 2628

Tel.:+36 93 313 301

Nagykanizsa és Környéke Társult Evangélikus Egyházközség

Makoviczky Gyula

8800 Nagykanizsa, Csengery u. 37.

Mobil: +36 20 824 6929

Római Katolikus Templom - Iharosberény

Ledniczky Miklós Jánosné

8725 Iharosberény, Hársfa U. 1.

Mobil: +36 30 695 0019

Thúry Vitézlő Oskola

Vörös András, vezető

8800 Nagykanizsa, Thúry Barlang.

Tel: +36 30 474 8594

Email: thuryvitezlooskola@gmail.com

Demokratikus Roma Vezetők Szövetsége

DRVSZ Iroda

8800 Nagykanizsa, Zrínyi M. u. 42.

Tel: +36 93 311 550

Email: drvsz2002@gmail.com

A szeretet-dobozok leadhatók:
hétfő-péntek 08:00-16:00 óra között

Nonó Tanoda és Manófejlesztő

Tanoda

8800 Nagykanizsa, Zrínyi u. 15.

Tel: +36 30 512 1014

Email: nonotanoda@gmail.com

Fidelitas Nagykanizsai Csoportja

Léránt Gábor

8800 Nagykanizsa, Sugár u 14.

Tel: +36 93 317 512

Mobil: +36 30 292 8408

Kanizsai Futóklub

Móni és Zoli

A szeretetdobozok leadására a december 15.-én vasárnap délelőtt megrendezésre kerülő karácsonyi közösségi futás alkalmával lesz lehetőség.

Tel: +36 20 980 5665

Polgárőr és Tűzoltó Egyesület Iharosberény

Ledniczky Miklós Jánosné

8725 Iharosberény, Mártítok u. 61.

Tel: +36 30 621 8202, +36 30 695 0019

Kanizsai Dorottya Kórház

Rábavölgyi Hilda, titkárságvezető

8800 Nagykanizsa, Nagykanizsa Szekeres József u. 2-8.

Tel: +36 93 502-092

Email: titkarsag@nkkorhaz.hu

A szeretet-dobozok leadhatók a kórház a főigazgatói titkárságán!

Újudvar Község Önkormányzata

Vida Virág, szociális ügyintéző

8778 Újudvar, Petőfi Sándor utca 2.

Tel: +36 20 295 8998

Email: ujudvaronk@gmail.com

Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény

Idősek Otthona-Gondozóháza

8800 Nagykanizsa, Teleki út 19/B.

Tel: +36 93 312 175

A szeretetdobozok leadhatók: hétfőtől-szombatig 8-20 óra és vasárnap 9-20 óra között

Soós Lajos községi könyvtár

Bekő Zsolt Attiláné-könyvtáros

8873 Csörnyeföld, Fő u. 6.

Tel: +36 30 495 4879

A szeretetdobozok leadhatók: Hétfőn 8.00-15.00, kedden 8.00-16.00, szerdán 8.00-16.00, CSÜTÖRTÖK 8.00-14.00, pénteken 8.00-15.00 és 17.00-19.00 között

VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház

Kanizsai Lászlóné

8800 Nagykanizsa, Csengery u. 67.

Tel: +36 30 945 5915

A szeretet-dobozok leadhatók:hétfő-péntek 08:00-17:00 óra között

Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampusz

Kommunikációs és Karrier Iroda

8800 Nagykanizsa, Zrínyi Miklós u. 18.

Tel: +36 30 958 3006

Email: pr@uni-pen.hu

Nagykanizsai Egyesített Bölcsőde

Belvárosi Bóbita Bölcsőde-Lukács Erika

8800 Nagykanizsa, Kisfaludy u. 19.

Tel: +36 93 516 840

Email: bobita@bolcsode-nagykanizsa.hu


Meseház Bölcsőde-Horváthné Tóth Lívia

8800 Nagykanizsa, Attila u. 7.

Tel: +36 93 311 740

Iharosberényi Körzeti Általános Iskola

Ledniczky Miklós Jánosné

8725 Iharosberény, Hársfa u.3.

Mobil: +36 30 695 0019

Nagykanizsai Tankerületi Központ

Grabant Anikó

8800 Nagykanizsa, Nagykanizsa Vécsey u. 6.

Tel: +36 30 448-0141

Battyány Lajos Gimnázium

Balogh László

8800 Nagykanizsa, Rozgonyi u. 23.

Tel: +36 30 204 0865

Email: blglaci@blg.hu

Kőrösi Csoma Sándor - Péterfy Sándor Általános Iskola székhelyintézmény

Bíró Györgyné

8800 Nagykanizsa, Csokonai utca 1.

Tel: +36 30 402 2964

Email:korosi.isk@gmail.com

Péterfy Sándor Általános Iskola

Szmerk Lászlóné, pedagógiai asszisztens

8800 Nagykanizsa, Attila u. 2.

Tel: +36 30 784 2720

Email:iskola@peterfy.sulinet.hu

Miklósfai Általános Iskola

Simon Gabriella, iskolatitkár

8800 Nagykanizsa, Iskola u. 10.

Tel: +36 30 400 5217

Email: miklosfa.isk@gmail.com

Hevesi Sándor Általános Iskola

Pusné Molnár Tünde

8800 Nagykanizsa, Hevesi S. u. 2.

Tel: +36 30 861 0356

Email: hevesi@nagykanizsa.hu

Zrínyi Miklós-Bolyai János Általános Iskola közössége

Zrínyi Miklós Ált. Isk., Czinki Ferencné

8800 Nagykanizsa, Zrínyi Miklós u. 38.

Tel: +36 30 310 4294

Zrínyi Miklós-Bolyai János Általános Iskola közössége

Bolyai János Ált. Isk.,Zárainé Nagy Márta

8800 Nagykanizsa, Erzsébet tér 9.

Tel:+36 30 372 1707

Email:zaraine.nagymarta@upcmail.hu

Kiskanizsai Általános Iskola

Horváthné Vörös Evelin

8800 Nagykanizsa, Bajcsy Zs. E. u. 67.

Tel: +36 20 354 9199

Email: igh@aikk.sulinet.hu

Palini Inkey Boldizsár Általános Iskola

Jakabfi Ferencné

8800 Nagykanizsa, Alkotmány u. 81.

Tel: +36 30 400 5286

Email: igazgatohelyettes@palinisk.sulimail.eu

Iharosberényi Gesztenyevirág Óvoda

Ledniczky Miklós Jánosné

8725 Iharosberény, Eötvös U. 1.

Mobil: +36 30 695 0019

Nagykanizsai Egyesített Óvoda

Nagykanizsa Központi Óvoda székhely

Kapcsolattartó: Dr. Némethné Kovács Edit

8800 Nagykanizsa,Muraközi u. 5.

Tel: +36 30 7567672

Email: kozpontiovi@z-net.hu


Attila Tagóvoda

Kapcsolattartó: Domina Erika

8800 Nagykanizsa, Attila u. 7.

Tel: +36 30 406 0842

Email: attilaovoda@z-net.hu


Hétszínvirág Tagóvoda

Kapcsolattartó: Gáspárné Hans Katalin, Radics Vanda

8800 Nagykanizsa, Corvin u. 2.

Tel: +36 30 618 8351

Email: hetszinvirag@z-net.hu


Hevesi Tagóvoda

Kapcsolattartó: Gaálné Horváth Judit

8800 Nagykanizsa, Rózsa u. 17/b.

Tel: +36 30 617 5833

Email: hevesi.ovoda@z-net.hu


Miklósfa Tagintézmény Ligetváros telephelye

Kapcsolattartó: Geröly Krisztina

8800 Nagykanizsa, Gárdonyi u. 10.

Tel: +36 30 515 8951

Email: mokalap@chello.hu


Pipitér Tagóvoda

Kapcsolattartó: Horváthné Göndör Réka

8800 Nagykanizsa, Bajcsy Zs. E. u. 67.

Tel: +36 20 356 6557

Email: pipiter@z-net.hu


Kertvárosi Tagóvoda

Kapcsolattartó: Nagy Bernadett

8800 Nagykanizsa, Csokonai u. 5.

Tel: +36 20 20 324 5780

Email: kertvarosiovi@z-net.hu


Palini Tagóvoda

Kapcsolattartó: Benczik Imre Istvánné

8800 Nagykanizsa, Alkotmány u. 81.

Tel: +36 20 538 8813

Email: paliniovoda@z-net.hu


Rozgonyi Tagóvoda

Kapcsolattartó: Anekné Molnár Ildikó, Horváthné Vargek Eszter

8800 Nagykanizsa, Rozgonyi u. 7.

Tel: +36 30 378 8414

Email: rozgonyiovi@z-net.hu


Rózsa Tagóvoda

Kapcsolattartó: Erdős Sándorné, Tóthné Törő Szilvia

8800 Nagykanizsa, Rózsa u. 7

Tel: +36 30 400 4556

Email: rozsaovi7@z-net.hu


Vackor Tagóvoda

Kapcsolattartó: Lenkovits Szilvia

8800 Nagykanizsa, Platán sor 8/b

Tel: +36 30 617 7631

Email: ovoda.vackor@z-net.hu


Kossuth Tagóvoda Szent Imre utcai telephelye

Kapcsolattartó: Bebők Mariann, Tukszár Gáborné

8800 Nagykanizsa, Szent Imre u. 14.

Tel: +36 30 636 1387


Kossuth Tagóvoda

Kapcsolattartó: Bebők Mariann,Szabó Gabriella,Skoda Jánosné

8800 Nagykanizsa, Kossuth tér 6.

Tel: +36 30 617 7620

Email: kossuthovi@z-net.hu

Jelentkezni Bedő Richárdnál, a Polgármesteri Kabinet munkatársánál lehet a szeretetdoboz@nagykanizsa.hu email címen, vagy a +36 20 849 2308-as telefonszámon.

Adventi Forgatag

KÖZELEDIK A KARÁCSONY

„Ha az ünnep elérkezik az életedben, akkor ünnepelj egészen... Felejts el mindent, ami a köznapok szertartása és feladata… Mert az ünnep a különbözés. Az ünnep a mély és varázsos rendhagyás, az élet rangja, felsőbb értelme. Készülj föl reá tehát, testben és lélekben.” (Márai)

Készüljünk együtt az ünnepre, az életünk hétköznapjaitól eltérő időszakra, mely megváltoztat mindannyiunkat. Hiszen Advent van, a várakozás, a rendhagyás heteinek és napjainak legizgalmasabb periódusa. Ilyenkor a családok és a gyermekek már alig várják a békés, szeretetteljes együttlétet, a karácsonyfa illatát, az otthon melegét és az ajándékozás okozta örömet.

A szeretet, a család és a közös együttlét öröme – ezek azok a fogalmak, melyek, mint a legfontosabb emberi és közösségi értékeink, Advent és Karácsony idején a méltó helyükre kerülnek. Mert ilyenkor elhisszük, hogy a világ lehet emberarcú, ugyanis mi magunk is felemelkedünk egy kicsit, jobban odafigyelve egymásra. Hiszen ez a szent időszak egy olyan átváltozást jelent, mely bennünk zajlik le, hogy készen álljunk arra, hogy egymás szemébe nézve valóban átéljük a közösség ünnepét, a családi békesség nyugalmát, a Megváltó megszületését.


Ezzel a szellemiséggel és gondossággal készültünk az idei Adventi Forgatag és Karácsonyi Vásár szervezésekor, mellyel reményeink szerint sok örömet szerzünk a város és térsége polgárainak, családjainak!


Állandó Programok
Ingyenes korcsolyapálya

2018. december 2. és december 31. között

A műjégpálya az elmúlt évekhez hasonlóan az idei esztendőben is a kisgyermekek rendelkezésére áll ingyenesen, ám idén nemcsak az adventi, hanem a karácsonyi időszakban is.


NYITVA TARTÁS

hétfő-péntek: 16:00-20:00

szombat-vasárnap: 14:00-20:00

Pónilovaglás

2018. december 2. és december 23. között

A városi ünnepek, vásárok népszerű szolgáltatását, a pónilovaglást is választhatják idén a családok és a gyerekek az Erzsébet téren igényesen felszerszámozott pónikkal és gyermekszerető vezetőkkel.


Kisvasút

2018. december 2. és december 23. között

SZOLGÁLTATÓK

2018. december 2. és december 31. között

Holstein Söröző

Tücsi és Ági vendégszeretete szinte legendás a városban. Sok szeretettel és meleg italokkal várnak mindenkit az Erzsébet téren a teljes adventi és karácsonyi időszakban, sőt még azon túl is egészen január 7-ig. Aki felkeresi őket, az a finom italok mellé biztosan kap még sok mosolyt és kedvességet, na és persze mindezt egy teáskanál humorral fűszerezve!


Az "Egy doboznyi szeretet" jótékonysági akciót se feledjék! A szeretet-dobozok leadhatók Tücsiék faházában az Erzsébet téren, mely az akció végéig CsodaPontként is üzemel!


Marton Család kézműves finomságai

A Marton család finomságai is hosszú évek óta csalogatnak le családokat a városba, hisz amellett, hogy minden hétvégén találkozhatunk velük a Vásárcsarnoknél, minden nagykanizsai rendezvény fontos résztvevői mesés kenyérlángosukkal, pogácsáikkal, almás süteményükkel és sok más ínyencséggel! Ezúttal is számtalan finomsággal készülnek az Adventi Forgatagba érkezők számára.


Gasztróbusz

Felde Pálinkázó

Kürtőskalács

Gesztenye

Vásárosok

2018. december 2. és december 23. között

Víghné Császár Juli

táblakép, játékok, fa játékok


Császár Györgyi

ajándéktárgyak


Farkas Tamásné

virágok


Farkas Tamás

kézműves almabor


Nagy Attila

nemesacél ékszerek


Dulinafka Gáborné

festmények, gyógyteák, szappanok


Lernyei Endre

kerámia, gravírozás


Hevesi Sándor Művelődési Központ

hímző és foltvarrósok


Fonalsarok

horgolt kézműves termékek


Katolikus Karitász Nagykanizsai Csoportja

saját készítésű ajándékok


December 2.
18:30

ADVENTI Gyertyagyújtás

Az Evangélikus Gyülekezet Kórusának műsorát követően az első adventi gyertyát ünnepi gondolatok mellett Tóth Nándor városunk alpolgármestere és Makoviczky Gyula evangélikus lelkész gyújtja meg.

18:30

Szabó-Siklódi Lia

Szabó-Siklódi Lia a Nagykanizsán megalakult Helios Zenekar énekesnője 2013 óta. Dalaival minden korosztályt megszólít. Előadásaiban az örökzöld slágerek mellett napjaink kedvenc dalait is énekli.

Az Adventi Forgatag programjai során két alkalommal is hallhatjuk előadását.

Következő fellépése: december 14. péntek

19:00

Gölles Martin: Adventi Hangulatok

Gölles Martin karnagy, zeneszerző. Komolyzenével és könnyűzenével egyaránt foglalkozik. 2014-től svájci és francia együttesekkel dolgozik együtt, akik számára már számos darabot írt, valamint Nagykanizsa város rendezvényein is rendszeresen fellép. Az ünnep alkalmával zongoristaként, az ismert örökzöld és karácsonyi dallamokon kívül, saját zeneszámai közül is játszik.

Az Adventi Forgatag programjai során két alkalommal is hallhatjuk előadását.

Következő fellépése: december 15. szombat

16:30

Kőrösi Csoma Sándor-Péterfy Sándor Általános Iskola - Péterfy Sándor Tagintézmény 4.B osztály

Táncos gyermekjáték

17:00

FITTLESZ Mozgásközpont, Zumba csapat

Pavelka Andrea vezetésével

A Zumba, a vérpezsdítő-, minden testrészt megmozgató, forró latin ritmusokkal-, széleskörű világtáncokkal tarkított fitness program.

Fő mozgatórugói a latin-amerikai táncok. A koreográfiákban megtalálható táncok: salsa, rumba, cumbia, reggaeton, samba, flamenco, hastánc, hip-hop stb. A pezsgő ritmusok, a változatos zene, az életvidámság és a belőle áradó pozitív energia mindenkit magával ragad; az egészen fiatal korosztálytól az idősekig úgyszintén!

Egy órás tréning alatt kb. 400-800 kalória is elégethető!Zumba Élet érzés Andival Pavelka Andrea 2011.-ben végzett Budapesten, mint Zumba Instruktor.

Nagykanizsán a Fittlesz Mozgásközpontban tart zumba órákat! Szeretettel vár Mindenkit, aki mozogni, fogyni és kikapcsolódni szeretne!!

17:20

FITTLESZ Mozgásközpont, Kangoo Jumps csapat

Lugosiné Tóth Edit vezetésével

2017 márciusa óta Nagykanizsán már a Fittlesz edzőtermében is megtalálható ez az új mozgásforma. A kardió jellegű edzéseket, dübörgő zenére egy anya-lánya páros ismerteti meg a mindennapokban.

Lugosiné Tóth Edit és Lugosi Alexandra minden alkalommal izgalmas és bizony fárasztó koreográfia összeállításával készül, amely során 500-600 kalóriánál többet is elégethetünk.

A fantasztikus zenék és ugrálás közben minden testrészünk mozgásban van, valamint rengeteg endorfin termelődik testünkben, így nem csak édességevés közben emelkedhet meg a boldogsághormon szintünk.

A Kangoo Jumpsnak köszönhetően javul az állóképességünk, a koordinációnk, a benne végzett mozgás térd-gerinc és ízületkímélő, valamint segítségével elérhetjük a hőn áhított tónusos formát.

Korra, nemre való tekintet nélkül mindenkinek ajánlott.

Ha te is szeretnél részt venni egy izgalmas és intenzív edzésen, akkor szeretettel várunk a Fittleszben: hétfőn 19.00, kedd 17.00, szerda 19.00 és pénteken 17.00-tól.

17:45

Napsugár Együttes

A Napsugár Együttes saját dalaikat, és jól ismert népdalokat, ízlésesen hangszerelt, a mai zenei irányzatokat követve sokszínűen szólaltatja meg. Fontos nekik, hogy a szívet melengető dallamok mellett kulturális értékeket is átadhassanak a gyermekeknek. 2014-ben a „Balaton” című daluk „Az év legjobb gyerekdala” lett. Csapatuk nagyon vidám társaság, örök gyerekeknek vallják magukat, imádnak zenélni, mókázni és ezt a hangulatot szeretnék átadni a közönségnek is. A tagok: Macsekné Sipos Anita, Macsek Zsolt, Oszter Ottó, Pusztai László, Kisgergely Attila

18:30

Zalagyöngye Táncegyüttes

A Zala megyei Táncegyüttes több, mint 15 éve nyújt kikapcsolódást és szórakozást nemcsak Zala megyében, de az ország számos megyéjében és külföldön is. Érdekes és értékes perceket biztosítanak tagjai; a népszokásokról és néptáncokról információkkal, továbbképzésekkel segítik a megye, de akár más tájegységek érdeklődőit is.

A 2016-os évben elnyerték a Zalai Príma Díjat, mely komoly elismerése szakmai munkásságuknak.

18:45

Nagykanizsai Fúvószenekar

Ki ne ismerné városunkban a Tatár Csaba karnagy által vezetett nagykanizsai fúvósokat? A 2011-ben, az egykori N.I.F. és az Olajbányász Zenekar megszűnése után létrejött Nagykanizsai Fúvószenekar dallamaival igazi karácsonyi hangulatot varázsol a térre, ritmusaikra pedig mindenkiben megszületik a táncolhatnék.

19:30

Tiborcz Trió: JazzKarácsony

Tiborcz Iván, aki a cserfői JazzLand szellemi atyja, zenésztársaival ad koncertet. A buffaloi fekete jazzmuzsikosokkal eltöltött évek alatt határozta el, hogy zalai birtokára elhozza e világot, a jazz muzsikát. A trió valódi jazz szellemben szórakoztat, és ezen előadásuk alkalmával karácsonyi hangulattal érkeznek hozzánk.

Az Adventi Forgatag programjai során két alkalommal is hallhatjuk előadásukat.

Következő fellépésük: december 22. szombat

18:20

Zrínyi Miklós - Bolyai János Általános Iskola, Bolyai János Tagintézménye

Advent második vasárnapján a Bolyai János Tagintézmény 7. és 8. osztályos diákjai örvendeztetnek meg bennünket műsorukkal. Kósa Hetti előadásában Nemes Nagy Ágnes „Csillagszóró” című versét hallhatjuk. A vers után a „Bűvös éj” duett hangzik el; szólót énekelnek: Magasdi Dóra és Czupi Réka. Zárásként „Fehér karácsony” címmel a 8.b osztályos tanulók táncprodukcióját láthatjuk. A diákok felkészítő tanára: Dr. Kupóné Gasztonyi Edit.

A gyertyagyújtás előtt Juhász Gyula „Búcsúfia” című versét hallhatjuk Arthoffer Áron Gyula versmondótól. A versmondó felkészítő tanára: Pintér Szilvia.

18:30

Adventi Gyertyagyújtás

A második adventi gyertyát ünnepi gondolatok mellett Karádi Ferenc, városunk alpolgármestere és Nyeste Pál piarista atya gyújtja meg.

<
18:00

Nagykanizsai Fúvószenekar, Kisegyüttes

Ki ne ismerné városunkban a Tatár Csaba karnagy által vezetett nagykanizsai fúvósokat? A 2011-ben, az egykori N.I.F. és az Olajbányász Zenekar megszűnése után létrejött Nagykanizsai Fúvószenekar dallamaival igazi karácsonyi hangulatot varázsol a térre, ritmusaikra pedig mindenkiben megszületik a táncolhatnék.

19:00

Szabó-Siklódi Lia

Szabó-Siklódi Lia a Nagykanizsán megalakult Helios Zenekar énekesnője 2013 óta. Dalaival minden korosztályt megszólít. Előadásaiban az örökzöld slágerek mellett napjaink kedvenc dalait is énekli.

19:30

Megarox Társulat: Ünnepi Műsor

A Megarox Társulat 2010 óta szórakoztatja a nagyérdemű közönséget. Színes repertoárjuk operetteket, musicaleket, rockoperák részleteit és betétdalokat tartalmaznak. Országunkban 15 megyében szerepeltek már, továbbá több külföldi vendégszereplésnek is eleget tettek.

17:00

Kőrösi Csoma Sándor-Péterfy Sándor Általános Iskola Péterfy Sándor Tagintézmény 2.A osztály

Táncprodukció

17:05

Nagykanizsa Központi Óvoda - Rozgonyi Tagóvodája

Karácsonyváró Hópihék

17:15

Kiskanizsai Általános Iskola, 5.B osztály

Kiskanizsai Betlehemes Játék

17:30

Vajda Margit és a Harangláb Népzenei Együttes

Vajda Margit zenepedagógus és nyelvtanár. Gyermekként zeneiskolában tangóharmonika szakra járt, aktív tagja volt a Kanizsa Táncegyüttesnek, majd a Zalagyöngye Táncegyüttesnek. Mindig szívesen foglalkozott gyermekekkel. Kislánya megszületése után együtt fedezték fel a népi mondókákat, játékokat. Kisgyermekeknek és óvodásoknak úgynevezett „Kerekítő” foglalkozásokat tart, melyek mókás mondókás, zenés és mozgásos játékokat foglalnak magukban.

A zalaegerszegi Harangláb Népzenei Együttes 1985-ben alakult. Az együttes tagjai az évek során jártak Európa szinte valamennyi országában és eljutottak Afrikába, Ázsiába és Amerikába is. A zenekar fő profilja a hagyományos magyar népzene autentikus bemutatása. Az együttes jelenlegi felállása: Schreiner Jenő - zenekarvezető prímás (hegedű, ének, nagybőgő, dob), Kovács Péter - három- és négyhúros brácsa, hegedűkontra, furulya, duda. Varga Zoltán - nagybőgő, ütőgardon, tekerőlant, ének, koboz, háromhúros brácsa.

18:00

Drávagyöngye Ifjúsági Néptánc Egyesület

Zákány község tánccsoportja, a Drávagyöngye Ifjúsági Néptánc Egyesület iskolai néptáncoktatás keretében alakult meg. Ma már 7-től 21 éves korú tagokból áll az egyesület, akiknek elsődleges célja a közösségi élet és a somogyi tánckultúra ápolása.

18:15

Gölles Martin: Karácsonyi Hangulatok

Gölles Martin karnagy, zeneszerző. Komolyzenével és könnyűzenével egyaránt foglalkozik. 2014-től svájci és francia együttesekkel dolgozik együtt, akik számára már számos darabot írt, valamint Nagykanizsa város rendezvényein is rendszeresen fellép. Az ünnep alkalmával zongoristaként, az ismert örökzöld és karácsonyi dallamokon kívül, saját zeneszámai közül is játszik.

19:00

STOBOS Tamburazenekar

A horvát hagyományokat ápoló fiatalok a környékbeli horvát ajkú településeken szívták magukba mindazt, amit a színpadon hangszereikkel és dalaikkal közvetítenek. A zenekar tagjai: Horváth Bálint, Havasi Ádám, Havasi Ákos, Lukács Norbert, Hegedűs Erik, Vargovics Máté. A stílusuk egy kicsit más, mint a környék többi tamburazenekaráé; úgy is lehetne fogalmazni, hogy egyfajta színpadias koncertanyagunk van. Ez sokféle nép muzsikájából áll össze, de természetesen, a legfontosabbak számukra a gyökereink. Repertoárjukban macedón, szerb, roma és magyar dallamok is szerepelnek, természetesen a horvátok mellett.

Az Adventi Forgatag programjai során két alkalommal is hallhatjuk előadásukat.

Következő fellépésük: december 22. szombat

19:30

FOURTISSIMO Zenekar

A Fourtissimo közel 25 éve meghatározó jelenség a magyar zenei világban. Számos területen úttörőnek számít munkásságuk, mind a komolyzene, mind a könnyűzene illetve a jazz berkein belül. Komolyzenészként elsőként építettek show-elemeket műsorukba, mellyel még közelebb hozták a klasszikusokat a ma emberéhez, majd néhány évvel később szintén elsőként képviselték a crossover műfaját hazánkban.

Első stúdióalbumuk megjelenése után a világzene és a népzene felé fordultak, majd következett régóta dédelgetett gyermekkori álmuk, a jazz. Ezen belül is a jazz-rock, illetve a fúziós jazz műfajában kezdtek el alkotni, koncertezni. Bármihez is fogtak, szakmai- és közönségsiker kísérte útjukat; az elmúlt öt évben 480 koncertet adtak hazánkban és Európa- szerte, illetve számos hazai és nemzetközi verseny győztesei, díjazottjai (Príma-díj, Fonogram-jelölés, Zuglói Smooth Jazz és VII. Jazzy Jazz dalverseny közönségdíj, a teljesség igénye nélkül).

18:30

Adventi Gyertyagyújtás

A harmadik adventi gyertyát ünnepi gondolatok mellett Dénes Sándor, városunk polgármestere és Szűcs Imre katolikus plébános gyújtja meg.

18:40

Tulman Géza: Adventi Műsor

Tulman Géza Nagykanizsán született és él, 2017 őszétől a Zrínyi Miklós - Bolyai János Általános Iskola Bolyai Tagintézményének vezetője, akit mindig is vonzottak a művészetek. Tehetséges énekes, gitározik, és nem utolsó sorban Kazinczy-díjas versmondó, melynek köszönhetően egyre többet találkozhatunk vele és hallhatjuk a város különböző ünnepei és eseményei alkalmával.

18:00

Thúry Vitézlő Oskola: Fénylánc Magyarországért

„Nagy magyar télben picike tüzek”

December 21-ének éjjelén, az év leghosszabb éjszakáján felgyúlnak a tüzek a Kárpát Haza több mint száz pontján. A kis tüzek a nagy egységet fejezik ki, hogy együtt legyünk tanúja a NAP újjászületésének, a remény halhatatlanságának.

19:00

KonTuRplusz Egyesület: Spártai fény!

Ismét Spartan verseny lesz Nagykanizsán.

Gyere el, és üzenjük meg országnak, világnak, milyen szeretettel várjuk a résztvevőket, látogatókat és a rendezvényt 2018-ban Európa legjobb rendezésű versenyének helyszínén Nagykanizsán!

Gyújtsunk gyertyát városunk főterén és alkossunk spártai sisakot belőle a szeretet ünnepén!

Legyél Te is a spártai sisak része! Jelentkezz a KonTuRplusz Egyesület facebook oldalán az eseményre!

AROO Nagykanizsa!

17:00

Nagykanizsa Központi Óvoda - Óvodapedagógus Kórusa

17:30

Hevesi Sándor Általános Iskola, Alsós Énekkar

17:45

Gubinecz Ákos: Karácsonyi Műsor

Gubinecz Ákos a népzenével több mint tíz éve foglalkozik. Jelenleg a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem népi ének-citera szakos hallgatója. Az egyetem elvégzése után előadóművészi és tanári pályán szeretne elhelyezkedni; megszerzett tudását minél több embernek átadni. 2014 áprilisától a Csádé Zenekar alapítója és énekese. Adventi műsorában a citera is bemutatásra kerül, csakúgy szólóhangszerként, mint kísérőként a népdalok és az egyházi népénekek mellett.

18:15

Pántlika Tánccsoport

A VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház lelkes néptánccsoportja tart bemutatót.

A tánccsoport a Papp László által alapított Kanizsa Táncegyüttes tagjaiból 30 év után, 2002-ben Pántlika Tánccsoport néven alakult újjá a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház saját csoportjaként. A táncosokat a magyar néptánc szeretete, a hagyományőrzés iránti elköteleződés tartja össze. Repertoárjuk folyamatosan bővül, jelenleg főként magyarországi és erdélyi autentikus táncokból áll.

Az együttes művészeti vezetője: Vizeli Dezső táncoktató.

18:30

STOBOS Tamburazenekar

A horvát hagyományokat ápoló fiatalok a környékbeli horvát ajkú településeken szívták magukba mindazt, amit a színpadon hangszereikkel és dalaikkal közvetítenek. A zenekar tagjai: Horváth Bálint, Havasi Ádám, Havasi Ákos, Lukács Norbert, Hegedűs Erik, Vargovics Máté. A stílusuk egy kicsit más, mint a környék többi tamburazenekaráé; úgy is lehetne fogalmazni, hogy egyfajta színpadias koncertanyagunk van. Ez sokféle nép muzsikájából áll össze, de természetesen, a legfontosabbak számukra a gyökereink. Repertoárjukban macedón, szerb, roma és magyar dallamok is szerepelnek, természetesen a horvátok mellett.

19:00

ASERDUS Tűztánc: Tűzzsonglőr Show

Az aSerduS Tűzzsonglőr Produkció az első hazai tűztáncos formációk közé tartozik. Céljául tűzte ki az extrémitás, a nőiesség és a szórakoztatás ötvözését. Nevük, Aserdus a hettita vallás egyik anya – és termékenységistennője. Elkunirsza, a Föld teremtőjének hitvese. Tiszteletének első nyoma az 1950-ben megtalált Aserdus és a Viharisten című mitológiai táblákból ismert. Ez a mítosz az elemek találkozásáról, férfi-nő játszmákról és a vágyaink harcáról szól. Tűztáncos lányokat aligha képviselhetné jobban más, mint egy istennő, aki a termékenység, a vágyakozás, a szerelem és természetesen az ősi elem, a tűz szimbóluma.

19:30

Tiborcz Trió: JazzKarácsony

Tiborcz Iván, aki a cserfői JazzLand szellemi atyja, zenésztársaival ad koncertet. A buffaloi fekete jazzmuzsikosokkal eltöltött évek alatt határozta el, hogy zalai birtokára elhozza e világot, a jazz muzsikát. A trió valódi jazz szellemben szórakoztat, és ezen előadásuk alkalmával karácsonyi hangulattal érkeznek hozzánk.

18:30

Adventi Gyertyagyújtás

Az utolsó adventi gyertyát ünnepi gondolatok mellett Cseresnyés Péter parlamenti államtitkár, Nagykanizsa és térség országgyűlési képviselője és Hella Ferenc református lelkipásztor gyújtja meg.

18:40

Édes Kettes Zenekar

Az Édes Kettes Zenekar több mint tíz éve működő zenei formáció. Két tagja, Andi és Csabi szüntelen jókedvvel és barátsággal, szorgalommal és alázattal készülnek zenei fellépéseikre. A zenekar célja különböző rendezvényeken, összejöveteleken, esküvőkön, falunapokon a nagyérdemű közönség szórakoztatása.

Megalakulásuk óta repertoárjukat számos zenei stílussal kibővítették, melyben megtalálhatók az 50-60-as évek magyar zenekarok slágereitől kezdve, a rock&roll korszakon át, a 70-es 80-as évekre jellemző hazai, nemzetközi disco slágerek a mai napok vérpezsdítő dallamaival. Természetesen a jókedvhez nélkülözhetetlen mulatós zene sem maradhat ki fellépéseikből!

2013-ban létrehoztak egy operett-formációt, mellyel számos rendezvényen mutatták meg magukat a szórakozni vágyóknak. Helyet kapnak benne más műfajok –örökzöld, musical – is. Előadásaik látványos, szerkesztett, színpadias formában kerülnek bemutatásra.

December 30.
18:00-19:30

Zero Zenekar

A ZERO zenekar Nagykanizsa és a környék szórakozóhelyeinek, valamint kulturális rendezvényeinek rendszeres, visszatérő vendégei. 2008 őszén alakult meg és néhány év alatt sikerült a megye egyik kedvenc zenekarává válnia, melynek tagjai Simon Barnabás, Kovács Nóra, Fehér Zsolt, Kozma Botond és Trojkó Dávid. Széles repertoárjukkal próbálnak minden igényt kielégíteni, legyen az napjaink kedvence, örökzöld sláger, vagy éppen mulatós nóta.

További Programok

december 31.

00:00

Ünnepi tűzijáték