NEMZETI ÜNNEP

Államalapító Szent István király emlékére

Időpont

2017. augusztus 20.

Helyszín

Nagykanizsa

Tisztelt Kanizsai Polgárok!

Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata nevében tisztelettel meghívom 2017. augusztus 20-ára, az államalapító Szent István király emlékére rendezendő ünnepségre.


Dénes Sándor
polgármester

Augusztus 20.

Programok

Helyszín: Deák Ferenc tér
9.30

Ünnepi térzenét ad a Nagykanizsai Fúvószenekar

Vezényel: Tatár Csaba karnagy

9.45

Ünnepélyes zászlófelvonás

Közreműködnek: a Kanizsa Lovasklub Hagyományőrző Császár Huszárjai, a Vitézek Történelmi Rendje Nagykanizsai Hadnagysága és a Thúry Vitézlő Oskola hagyományőrző vitézei

Helyszín: Erzsébet tér
10.00

Ünnepi műsor Szent István napja alkalmából

Köszöntőt mond: Dénes Sándor, Nagykanizsa Megyei Jogú Város polgármestere

Az új kenyeret – ökumenikus szertartás keretében – megszentelik:
Szűcs Imre római katolikus plébános, Hella Ferenc református lelkipásztor és Deme Dávid evangélikus lelkész

Szerepelnek: Rudics Mátyás versmondó, Pávlicz Erika énekes és a Zalagyöngye Táncegyüttes

16.00

Napsugár Együttes

A Napsugár Együttes 2010 óta szólaltatja meg saját dalaikat, és jól ismert népdalainkat; sokszínűen, ízlésesen hangszerelt, a mai zenei irányzatokat követve. Fontos nekik, hogy a szívet melengető dallamok mellett kulturális értékeket is átadhassanak a gyermekeknek. 2014-ben a „Balaton” című daluk „Az év legjobb gyerekdala” lett. Csapatuk nagyon vidám társaság, örök gyerekeknek vallják magukat, imádnak zenélni, mókázni és ezt a hangulatot szeretnék átadni a közönségnek is.

16.45

Drávagyöngye Ifjúsági Néptánc Egyesület

Zákány község tánccsoportja, a Drávagyöngye Ifjúsági Néptánc Egyesület iskolai néptáncoktatás keretében alakult meg. Az ifjú tagok elsődleges célja a közösségi élet és a somogyi tánckultúra ápolása.

17.00

Cimbaliband - Danics Dórával

A Cimbaliband 2006-ban alakult magyar világzenei zenekar. Számos nemzetközi fesztiválon képviselte Magyarországot, 2013-ban a Petőfi Rádió „év felfedezettje” lett. Moldva című albuma 2015-ben a World Music Charts Europe világzenei ranglista nyolcadik helyére került. Zenéjükben a modern kelet európai életérzés keveredik a népzenével. Zenéjük forrásai különböző helyekről fakadnak: magyar népzene, klasszikus zene, jazz, balkáni népzene, rock’n’roll, de két dolog mégis összetartja a bandát, a barátság és egy igazi varázslatos magyar hangszer: a cimbalom.

18.30

Ziránó Színház

Zala megyei családi bábszínház; megfordultak országunkban sokfelé, s egy-két alkalommal határainkon túl is. Ez alkalommal a Pulcinella kertészkedik című bábjátékot adják elő: Legjobban enni, inni és aludni szeret, s emiatt gyakran pórul jár. Nem csak azért, mert felesége, a bűbájos Rosetta folyton veszekszik vele, hanem azért is, mert legédesebb álma közben egy ravasz és mindenre elszánt nyúl dézsmálja meg kertjük gyümölcseit.

19.30

Magashegyi Underground

A Magyashegyi Underground 2007 óta a magyar alternatív zenei élet meghatározó szereplője. Az ekkor megjelent Szeplős váll című első slágerük a 2007-es év egyik nagy felfedezettjévé tette őket. A zenekar tagjai folyamatosan keresik az új utakat, hangzásokat, jellemző rájuk a sokszínűség, nyitottság, felszabadultság. A zenekar karakterét, hangulatát nagyban meghatározza Bocskor Bíborka, a Magashegyi Underground egyedi stílusú énekesnője. Koncertjeiken keveredik a tánczene, a ska, az elektronika, és a népzene.

21.00

Ünnepi tűzijáték

Kiegészítő programok és szolgáltatások
  • Vásárosok
  • borház
  • popcorn
  • kürtöskalács
  • léggömb
  • népi játszótér
  • póni lovagoltatás
  • retró kisautó és bicikló
  • Kanizsa-Vár! ugrálóvár, vitézkedés a Thúry Vitézlő Oskola vitézeivel
Helyszín: Alsóvárosi templom
18.00

Szent István-napi ünnepi szentmise

A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják! Rossz időjárás esetén a rendezvény a Medgyaszay Házban kerül megrendezésre!